ADO Den Haag vrouwen houdt Ajax vrouwen in Cars Jeans stadion op een gelijkspel

De vrouwen van ADO Den Haag ontvingen zondagmiddag in het Cars Jeans Stadion de vrouwen van Ajax. Na het teleurstellende gelijkspel in de eerste competitie wedstrijd in eigen huis tegen debutant Feyenoord en de nederlaag vorige week in en tegen Alkmaar was de ploeg van trainer Sjaak Polak er op gebrand om het de Amsterdamse vrouwen, die met liefst vier pelers aantraden met een ADO verleden (Pothof, Noordam, Grant en Pelova), zo moeilijk mogelijk te maken.

In de eerste helft was het initiatief veelal voor de bezoekers zonder overigens echt tot uitgespeelde kansen te komen. Pas na 27 minuten viel het eerste Amsterdamse wapenfeit te noteren in de vorm van een knap schot van Victoria Pelova die haar bal op de binnenkant van de paal uiteen zag spatten en waarnaar Barbara Lorsheyd in het Haagse doel alleen maar kon kijken. Zo’n kleine vijf minuten later brak ADO aan de andere kant door en had het schot van middenvelder Kirsten van de Westeringh een beter lot verdiend dan nu het geval was (net over het doel). Lorsheyd onderscheidde zich vlak hierna opnieuw door knap te redden ten koste van een corner op een inzet in de korte hoek van Chasity Grant. Uit die corner ging de bal na een Amsterdamse inzet richting het doel maar Kayra Nelemans bracht koppend redding op de doellijn.

Na de rust viel de eerste opvallende actie te noteren aan Haagse kant in de persoon van Jannette van Belen die haar schot overgetikt zag worden door Isa Pothof die vorige seizoen nog het doel verdedigde van Excelsior Rotterdam. Ook een vrije trap van aanvoerder Gwyneth Hendriks werd door Pothof ten koste van een corner uit het Amsterdamse doel gebokst. In het laatste kwartier van de wedstrijd gingen beide ploegen meer druk zetten om alsnog de drie punten te pakken. Onder meer Pelova stelde Lorsheyd weer op de proef maar zag haar inzet in tweede instantie door de Haagse doelvrouw klem gepakt worden. De thuisploeg was in de extra tijd nog dicht bij de 1 – 0 maar invaller Joline Amani zag geen kans om de voorzet van Jaimy Ravensbergen in het doel van de bezoekers te krijgen waardoor er na negentig minuten een toch wel terechte  0 – 0 eindstand op het scorebord te lezen viel.                     

Karakteristieken

ADO Den Haag – Ajax:  0 – 0     

Scheidsrechter: Mats Blaak

Scoreverloop:  –

Gele kaarten: IJzerman, Raaymakers (ADO Den Haag), v.d.Gragt (Ajax)

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Hendriks, Verspaget, Nelemans, Raaymakers, v.d Westeringh(87/Sellies), Douma (83/Vonk), Rijsbergen (90+3/v.Raay),  v.Belen (88/Amani), IJzerman, Ravensbergen 


Opstelling Ajax: Pothof, v.d.Gragt, Doorn, Verhoeve (89/v.d.Linden), Spitse (77/Sabajo), Tromp (59/Bakker), Grant (59/Hoekstra), Pelova, Sanders, Leuchter, Noordam


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Ashton Tokromo