Haagse rugbyers winnen in openingsronde

De Haagsche Rugby Club heeft in de openingsronde van de Ereklasse met 20-13 gewonnen van het sterke Hilversum.

Meteen na de kick off kreeg HRC een penalty mee en kickte Lorenzo Groos het ovaal tussen de palen:  3-0. In de 11e minuut was het echter Hilversum die de eerste try drukte en deze werd ook geconverteerd (3-7). Slechts een paar minuten later bereikte HRC de tryline waar Victor Huurman die de bal uit de kluwen spelers naar de grond wist te brengen(8-7). Hoewel de linesmen het niet eens waren over of de conversie van Lorenzo Groos raak was, besliste de scheidsrechter deze niet te geven en bleef het dus bij een minieme voorsprong voor HRC. Die voorsprong werd na ruim een kwartier spelen uit handen gegeven toen Hilversum een penalty kick verzilverde (8-10).

Enerverend
Na deze enerverende start kwam er vervolgens iets meer rust in het spel van beide ploegen. Het spel bleef op en neer golven maar tot scores kwam het niet. De infield kicks van Lorenzo Groos waren deze zaterdag  enorm scherp (steeds keurig in de hoek voor de line outs), maar richting de palen stond het vizier iets minder op scherp, zo leek het.

Overigens bleef HRC in die laatste minuten van de eerste helft wel aandringen en kreeg het uiteindelijk loon naar werken; onze jonge winger Kai Verhoorn brak door en drukte de bal in de hoek over de lijn. Ook deze moeilijke kick van af de zijlijn werd niet geconverteerd dus gingen de teams met een 13-10 stand de rust in.

Huurman
In de tweede helft kregen beide teams kansen en leek met name HRC er een aantal maal bijna en zelfs al te zijn, maar er werd tot op de laatste centimeter verdedigd. Uiteindelijk drukte in de 73e minuut HRC’s Victor Huurman zijn tweede try drukte en ditmaal kickte Lorenzo Groos raak:  20-10. Nog geen drie minuten later verzilverde Hilversum een penalty (20-13) en zette het aan voor een slotoffensief. Toen er kort voor tijd nogmaals een penalty voor Hilversum kwam besloot, het team weer voor de palen te gaan. De kick stuitte echter af op de paal. Ook in die laatste paar benauwde  minuten hield de Haagse verdediging echter knap stand: 20-13.