Thomas Verheydt (ADO Den Haag): “Ik vierde mijn zesde verjaardag op de middenstip van het Zuiderpark”

Thomas hoe sta je ervoor na je eerste training ?

‘Het is nog buiten de groep geweest en ik heb zelf wat testjes gedaan met John Nieuwenburg (herstel/fysieke trainer, red.) en op zich voelt het wel lekker en vanaf morgen (zaterdag) ga ik aansluiten bij de groep en hopelijk kan ik richting zondag wat betekenen’.

Je zegt betekenen, betekent dat dat je in de basis begint of heb je met de trainer afgesproken dat je ingezet wordt indien nodig ?

‘In de basis zeker niet en wat ik zeg ik heb nog geen training met de groep gedaan dus moeten we dat eerst rustig gaan opbouwen en de uitslagen van de testjes moeten we nog gaan bespreken en dan gaan we rustig een plan maken en voordat ik echt fit ben zal nog wel een week of drie, vier duren’.

Je hebt al in de media laten optekenen dat voor jou de cirkel rond is hoe moet ik dat zien ?

‘Toen ik vijf jaar was heb ik mijn eerste training bij ADO gehad in het Zuiderpark en daarna ben ik even naar Feyenoord gegaan en de rest van de jeugd heb ik doorlopen bij ADO en als kleine jongen in het Zuiderpark op de tribune gezeten en daarna in het Kyocera stadion (nu Cars Jeans Stadion, red.) daarnaast ben ik  mee geweest naar uitwedstrijden en toen ik zes jaar werd heb ik mijn verjaardag gevierd op de middenstip in het Zuiderpark dus voelt dit voor mij gewoon als thuiskomen en dan kun je inderdaad wel zeggen dat de cirkel rond is’.

Je hebt voor drie jaar getekend dus simpele conclusie je wil in die periode in de Eredivisie spelen !

‘Ja uiteraard en het is nu wel een beetje chaotisch maar het is gewoon een club die in de Eredivisie thuis hoort en of dat binnen één jaar gaat lukken is de vraag maar we gaan er natuurlijk wel alles aan doen en het is duidelijk dat ik wel heel graag wil promoveren met ADO Den Haag’.

Je hebt de nodige ervaring op eerste divisie niveau opgedaan bij MVV, Go Ahead en Almere City dus je weet wat je voetballend kunt verwachten hoe schat jij de KKD nu in ?

‘Het is gewoon een hele mooie competitie en jet hebt nu VVV erbij , NAC, wij, Roda JC dus gewoon grote ploegen ik denk dat jongens hier moeten beseffen dat het niet alleen om kwaliteit gaat maar dat het ook met name aankomt op werklust en daar kun je ook heel ver mee komen en dat moeten we ook goed voor mekaar zien te krijgen en als je dat een beetje kunt combineren met je eigen kwaliteiten dan denk ik dat we wel ver kunnen komen en we moeten minimaal voor de play-offs gaan’.

Je bent een centrumspits waar doelpunten van worden verwacht maar dan ben je ook afhankelijk van aanvoer en dat is iets waar het op dit moment een beetje aan schort bij ADO, hoe zie jij dat ?

Ik weet het niet ik heb natuurlijk nog niet getraind met ze en waar ik gespeeld heb moest ik altijd wel bedient worden met bijvoorbeeld een back die erover heen komt of een vleugelspeler die er langs gaat en een voorzet geeft en ik heb afgelopen seizoen twintig goals gemaakt en die heb ik allemaal gescoord binnen de zestien dus moet ik zoals je al aangeeft bedient worden dus moeten we gaan bekijken hoe we dat in gaan vullen’.

Wie zie jij als de grote favorieten om de stap naar de Eredivisie te maken ?

Dat vind ik heel moeilijk te zeggen want ik denk dat het van heel veel factoren afhankelijk is, ik vind dat Volendam een hele goede selectie heeft, Emmen doet het goed in de voorbereiding en daarnaast heb je altijd wat outsiders en laten wij dan maar die outsider zijn die en dat weet je gelijk waar je staat en dat is denk ik allen maar goed. We moeten gewoon gretig beginnen en ik denk dat de verwachtingen bij ons niet torenhoog zijn en laten we snel beginnen om vastigheden te creëren’.

Bij ADO waren Lex Immers en Tom Beugelsdijk de bekende boegbeelden wordt Thomas Verheydt de derde in de rij ?

‘Dat weet ik niet want dat is aan de supporters maar ik ga er in ieder geval alles aan doen om de positiviteit weer terug te brengen bij de club die er de afgelopen jaren niet echt is geweest dus nogmaals ik alles doen om dat gevoel weer terug te brengen bij Groen Geel’. 

Redactie en foto: Rob Blankenstein