ADO Den Haag vrouwen wint nipt eerste oefenwedstrijd

ADO Den Haag vrouwen heeft vrijdag de eerste oefenwedstrijd als voorbereiding op de competitiestart afgewerkt. 29 augustus speelt ADO Den Haag thuis tegen nieuwkomer Feyenoord. Het oefenduel werd gespeeld op het Pr. Irene sportcomplex in Rijswijk. Tegenstander was competitiegenoot VV Alkmaar. De ploeg van trainer Sjaak Polak trok uiteindelijk nipt met 1-0 aan het langste eind. Een stand die ook al bij rust op het scorebord prijkte.

Al vlak na het eerste fluitsignaal kreeg Manon van Raay een uitstekende kopkans op een pass van Kayra Nelemans. Maar haar kopbal miste het doel net. Na ruim tien minuten leek de thuisploeg toch op voorsprong te komen. Een vrije trap van Romy Speelman leek door Kirsten van de Westeringh tot doelpunt gepromoveerd te worden. Maar dat gebeurde vanuit buitenspel positie. De treffer ging dus niet door. In de 22e minuut kreeg ADO een terechte strafschop na onderuit halen door een Alkmaarse verdedigster van v.d. Westeringh. Jannette van Belen miste jammerlijk en zag haar inzet gestopt worden door Femke Liefting. Vijf minuten later viel dan toch de 1-0 door een inzet van de van Heerenveen afkomstige Wiëlle Douma. Hierna bleef het kansen regenen. Met name Van Belen had haar vizier niet echt op scherp staan. De Friezin Douma was dicht bij haar en ADO’s tweede treffer. Haar inzet werd echter knap uit de bovenhoek getikt door Liefting. Vlak voor rust viel er opnieuw een kopkans te noteren voor v.d.Westeringh na een goede voorzet van Nelemans.

Na de thee werd het spel er niet beter op. Wellicht mede ingegeven door de vele wisselingen die aan beide kanten plaatsvonden. Zo had de goede voorzet van Jaimy Ravensbergen wel koppend afgerond mogen worden door Jolina Armani. Ook Ravensbergen zelf en Liz Rijsbergen misten opgelegde kansen. De uiteindelijke 1 – 0 eindstand was een zeer magere afspiegeling van de veldverhoudingen. In aanvallend opzicht hadden de Alkmaarders niets in te brengen. De defensie van de ADO vrouwen hadden een wel heel makkelijke middag waarbij ze nagenoeg zelden hoefden in te grijpen.

Al met al zeker een nuttige oefenwedstrijd die trainer Sjaak Polak weer wat wijzer zal hebben gemaakt.       

 
ADO Den Haag – VV Alkmaar:     1 – 0   (1 – 0)  

Karakteristieken

Scoreverloop: 27e min. 1-0 Douma

Scheidsrechter: Mulder

Opstelling ADO Den Haag: v.Klink, (46/Lorsheyd), G.Hendriks, v.Oosten (46/Vonk), Nelemans, Verspaget, Raaymakers (46/Rijsbergen)  , v.Belen (46/Ravensbergen), Sellies (46/IJzerman), Speelman (46/Amani) , v.Raay (55/v.d.Born),  v.d.Westeringh (60/Looijen))   

N.B. Later op deze site kunt u nog video interviews verwachten met trainer Sjaak Polak en doelvrouw Barbara Lorsheyd.

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Ashton Tokromo