Ruud Brood (ADO Den Haag): “Nadeel dat jongens die op de vleugels uit de voeten kunnen nog geblesseerd zijn”

Ruud, even naar de aanwinsten die vastgelegd zijn; Verheydt en Breinburg, hoe blij ben je met ze ?

‘Ja natuurlijk ben ik daar blij mee en zeker deze jongens en ik hoop dat het ook gaan waarmaken. Gezien de financiële middelen konden we niet heel veel desalniettemin ben je dan heel blij dat ook zij kiezen voor onze club en dat zegt dan ook wel iets over deze knapen’.

De naam Verheydt ging al al langer rond en hij heeft niet onder stoelen of banken gestoken dat hij erg graag wilde om het shirt van ADO te gaan dragen.

‘Het is een jongen van de club woont ook vlakbij en dan is het mooi om te zien dat hij voor ons kiest’.

Een centrumspits is erg afhankelijk van de aanvoer die hij krijgt en hij heeft bv. bij Almere City twintig goals gemaakt in de zestien. Zit er nog wat in het vat voor met name versterking op de vleugels ?

‘Dan ben je met name afhankelijk van de mogelijkheden en dat is op dit moment best wel moeilijk dus hoop je met een eventuele overname dat we zouden kunnen praten over verdere versterkingen bovendien is het nadeel dat je de jongens die je nu nog mist op die posities uit de voeten kunnen maar er op dit moment nog niet bij want die zijn geblesseerd’.

In de VI (Voetbal International, red.) van deze week werd aan de trainers van de KKD clubs naar hun voorspelling gevraagd wie hun als de favorieten zagen en jij noemde Emmen, De Graafschap en VVV Venlo en als darkhorse Volendam. Vanwaar die keuze ?

‘VVV heeft natuurlijk nog wel de middelen want die halen bv. ook bij ons Kees de Boer weg en die hebben ook iet meer budget en dat is wel een team die hun elftal in mijn optiek nog wel verder kunnen versterken. Datzelfde geldt natuurlijk voor Emmen die hebben ook al de nodige versterkingen gehaald en die hebben in financieel opzicht wat meer daadkracht en dan kun je heel gericht een selectie formeren. Wij moeten opnieuw bouwen en als het over Volendam hebt dat is inderdaad een darkhorse en die zitten er tegenaan net als Almere City met hun nieuwe ideeën en hun nieuwe trainer (Gert Jan Verbeek, red.) en Volendam heeft een spits in huis gehaald die goed is voor dertig tot veertig goals (Robert Muhren, red.) en die spelen aardig voetbal  dus dat zijn teams buiten gerenommeerde teams als Roda JC en NAC die daaronder hangen’.       

Wat is Gregor Breinburg voor een type speler ?

‘Een linksbenige middenvelder die best wel dynamisch is en die het duel niet schuwt en vaak aardig kan spelen in de combinatie en dat heb je misschien straks nodig als de flanken wat beter bezet zijn en ook zijn defensieve taken in verdedigend opzicht goed kan uitvoeren en daarnaast heeft hij de ervaring zeker op dit niveau die hij ondermeer heeft opgedaan bij De Graafschap en NEC waar hij destijds in het kampioenselftal zat en hij past goed bij ons denk ik’. 

Kun je na de eerste vier wedstrijden (Jong Ajax, Volendam, Emmen en NAC) al een eerste balans opmaken ?

Wel een eerste indruk maar ik denk na de maand augustus waarbij wij ook wat beleidsmatige zaken op orde moeten hebben m.b.t de financiën in relatie tot de selectie dat je dan kunt zeggen of het is heel wisselvallig als je praat over de jonge jongens en na mogelijke versterkingen staan we wat meer in balans wat je hebt kunnen zien tegen Feyenoord waarbij we ze best wel bij konden houden maar aan de andere kant ben ik best wel degene die zegt het is maar een oefenwedstrijd en dan zien we uiteindelijk wel waar we eindigen.

De basiself van afgelopen zondag tegen Feyenoord zal die veel afwijken van de elf die gaan starten tegen Jong Ajax ?

‘ Nou we hebben ook wat personele problemen fysiek gezien jongens die wat klachten hebben of andere medische klachten dus we gaan nog eens goed kijken over wie we wel en over wie we niet kunnen beschikken’.      

Hoe staat het met John Goossens ?

‘Nee die is nog niet zover’.

Dus dan is het een kwestie van hopen dat de routiniers binnen niet al te lange tijd weer beschikbaar zijn ?

‘Ja dat is eigenlijk wel het verhaal en we moeten ook afwachten hoe Verheydt zich houdt’. 

Hij gaf zelf al aan dat hij in overleg met jou niet in de basis zal starten is het denkbaar als de situatie daar om vraagt dat je hem toch inbrengt ?

‘Hij zit wel bij de selectie en dan kunnen we altijd nog afspreken met elkaar afhankelijk van het wedstrijdverloop of we een beroep doen op hem’.

Sem Steijn heeft zich in de voorbereiding toch wel gemanifesteerd volgens de ‘Haagse media’ heeft hij je in ook in positieve zin verrast ?

‘Ik vind het een beetje een hype worden, ik denk dat er meer spelers zijn die ons verrast hebben’. 

Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Frank van der Leer