Standbeeld Martin Jol niet langer op tribune RKC

Het betonnen standbeeld van de Haagse trainer Martin Jol is onlangs verwijderd van de EE-tribune in het Mandemakers stadion van eredivisionist RKC. Vijf jaar lang keek Jol, uitgeroepen tot de meest succesvolle oefenmeester ooit in Waalwijk, vanaf die plek achter één van de goals, uit het op veld.

Houdbaarheidsdatum
Het Brabants Dagblad laat weten dat het beeld door RKC is vervangen vanwege het vernieuwen van de stoeltjes op de tribune. Bovendien liet de supportersverenging van RKC het bestuur weten dat Jol nu wel over zijn houdbaarheidsdatum heen is. Wat er met het 300 kilo wegende standbeeld gaat gebeuren is onduidelijk.

Van Mosselveld
Navraag van het Brabants Dagblad leert dat het beeld nu in de opslag van RKC staat. Directeur Frank van Mosselveld van RKC laat weten dat zijn club het momenteel druk heeft met het vernieuwen van de buitenkant van het stadion en daarom nog geen tijd heeft gehad om na te denken over een toekomstige plek van het beeld.

Tuin
Jeroen de Bonth, directeur van het bedrijf Willy Naessens dat het beeld vijf jaar geleden door beeldhouwer Richard van der Koppel liet maken om op een ludieke manier aandacht te schenken aan het toen net getekende contract als shirtsponsor, suggereert eens bij Jol zelf te informeren. “Misschien wil hij het beeld wel in zijn tuin hebben” laat hij de verslaggever optekenen.