ADO Den Haag vrouwen onderuit in België

De ADO Den Haag vrouwen hebben in de voorbereiding op het nieuwe seizoen hun eerste nederlaag geleden. Tegen Oud-Heverlee Leuven gingen de vrouwen van trainer Sjaak Polak met 2-1 onderuit na een 1-1 ruststand.

De Haagse vrouwen wisten weer voldoende kansen te creëren maar net als in de voorgaande oefenduels ontbrak het ook zaterdagmiddag in België weer aan effectiviteit in de afwerking. Voor de rust waren de Hagenaars de bovenliggende partij en dat leverde dan ook in de 25e minuut een verdiende voorsprong op door een doelpunt van Jaimy Ravensbergen na een uitstekende voorzet van de van SC Heerenveen overgekomen Kirsten van de Westeringh. Zo’n zes minuten voor het rustsignaal kwamen de Belgische vrouwen langszij na een te zachte terugspeelbal aan Haagse kant .  

Na de thee kwam de thuisploeg scherper uit de kleedkamer en dat resulteerde in de 63e minuut in de 2-1 uit een vrije trap die keepster Brabar Lorsheyd in het Haagse doel te machtig was. Nauwelijks een minuut later viel bijna de 2-2 maar het schot van Liz Rijsbergen eindigde op de paal. Diezelfde Rijsbergen was een kleine vijf minuten later weer dicht bij de gelijkmaker maar de doelverdedigster aan Belgische kant wist net redding te brengen. Aan de andere kant moest ook Lorsheyd nog een keer handelend optreden om erger te voorkomen.

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Raaijmakers (46/Vonk), Hendriks, Verspaget, Nelemans (46/Douma), Speelman (46/van Raay), v.d.Westeringh(60/v.d.Born), IJzerman (60/v.Oosten), Rijsbergen (70/Looijen), Ravensbergen, Selies (46/v.Belen)

Komende woensdag (18 aug, aanvang: 18.30 uur) komen de ADO vrouwen weer in actie in een oefenwedstrijd op het Pr.Irene Sportpark in Rijswijk als Saestum op bezoek komt.

Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Archief