Storks begint drieluik met winst op Hoofddorp Pioniers

De honkballers van Silicon Storks hebben donderdagavond de eerste wedstrijd van het drieluik tegen Hoofddorp Pioniers die als thuiswedstrijd geprogrammeerd stond met 6-5 gewonnen. Het duel werd op het complex van Pioniers gespeeld vanwege het ontbreken van een lichtinstallatie op Kijkduin.

Na twee innings stond de ploeg van coach Eugene Henson al met 5-1 aan de goede kant van de score. In de eerste helft van de 5e inning trokken de Hoofddorpers de stand echter weer gelijk (5 – 5). In de 8e inning kwamen de Kijkduin bewoners weer op voorsprong (6 – 5). De Hoofddorpers zagen in de 9e en laatste inning geen kans meer om nog wat aan de score te veranderen. De Hagenaars trekken hiermee de goede lijn van de laatste weken door. Storks hebben momenteel in de stand de zevende plaats stevig in handen.

Als startend pitcher begon voor de Schapenatjesduin bewoners Kevin van Veen op de heuvel. Hij werd na drie innings afgelost door Obed Hernandez waarna Jayden Gonesh de laatste drie innings voor zijn rekening nam. Gezamenlijk gooiden de Storks pitchers 159 ballen waarvan er 92 als slagbal genoteerd konden worden.

Komende zaterdag volgt het tweede duel opnieuw in Hoofddorp en zondag om 14.00 het derde duel in Kijkduin.

door Rob Blankenstein