Silicon Storks revancheert zich in Haarlem tegen DSS/Kinheim

Na de nederlaag donderdagavond in Haarlem stonden er dit weekend twee wedstrijden geprogrammeerd tegen dezelfde honkballers van DDS/Kinheim.

De wedstrijd van zaterdag op het Schapenatjesduin in Kijkduin kon geen doorgang vinden vanwege de overvloedige regenval waardoor het veld onbespeelbaar was geworden. Deze wedstrijd zal op een nader te bepalen datum worden ingehaald.

Zondag ging de formatie van coach Eugene Henson dus weer op bezoek in het Pim Mulier Stadion in Haarlem. In een spannende wedstrijd trokken de Hagenaars nipt aan het langste eind. Na tussenstanden van 1-1 (1e inning), 3-1 (3e inning), 3-3 (5e inning), 3-7 (6e inning) en 7-7 (7e inning) sloegen de Kijkduin bewoners toe in de laatste inning door twee man over de thuisplaat te krijgen waar de thuisploeg in de gelijkmakende slagbeurt maar één punt tegenover kon stellen zodat de eindstand 8 – 9 in Haags voordeel was.

Twee van de negen punten kwamen op naam van derde honkman Brendly Martina. De pitching werd achtereenvolgens verzorgd door lefty Angela Nelmerson die in zes innings 91 ballen gooide waarvan er 64 als strike genoteerd konden worden. Hierna kwam Joel Martis op de heuvel maar hij werd na twintig ballen gegooid te hebben alweer vervangen door Yerson Rosalina die op zijn beurt na tien gegooide ballen werd opgevolgd door Jayden Gonesh die de wedstrijd uitgooide en 51 ballen gooide waarvan er 28 als slagbal gecalled werden. De wedstrijd nam een kleine drie uur in beslag.       

Redactie: Rob Blankenstein
Foto:  Archief