Inhaalduel Silicon Storks tegen DSS/Kinheim levert verlies op

Het tweede duel van het drieluik tegen het Haarlemse DSS/Kinheim wat afgelopen zaterdag in Kijkduin vanwege de overvloedige regenval afgelast moest worden is dinsdagavond ingehaald maar dan in het Familie Stadion van Curaçao Neptunus in Rotterdam.

De ploeg van coach Eugene Henson ging slecht van start want na vier innings keken de Hagenaars al tegen een 0-6 achterstand aan. Via tussenstanden van 4-9 (5e inning), 6-10 (7e inning) werd de wedstrijd na acht innings beëindigd met de stand van 7-10. Omdat dit een avondwedstrijd betrof bedraagt de maximale speelduur drie uur waarbij de wedstrijd in de desbetreffende inning wel afgemaakt moet worden ook al is de limiet van drie uur al verstreken. Voor de Kijkduin bewoners pakte dit dus niet goed uit want  wellicht hadden ze nog in de laatste inning wat aan de score kunnen doen.

Voor Storks begon Twan Naessens op de Haagse heuvel waarna hij na drie innings werd afgelost door Renaigel Martis. Vervolgens verschenen ook nog Darryl Jamoenea, Gedryon Basilia en Yerson Rosalina op de heuvel. Gezamenlijk kwamen ze tot 179 pitches waarvan er 90 als slagbal genoteerd konden worden.

 Eerste honkman Sheadion Jamanika nam twee van de zeven punten voor de thuisploeg voor zijn rekening.           

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Robert Bos