Silicon Storks heeft niets in te brengen tegen L&D Amsterdam

Donderdagavond begon Silicon Storks aan het drieluik tegen het in de competitie op de tweede plaats staande L&D Amsterdam. In deze ’thuiswedstrijd’ die plaatsvond in het Neptunus Familiestadion in Rotterdam keken de Hagenaars na vijf innings al tegen een 0-8 achterstand aan.

Pas in de zesde inning konden de Storks via Brendly Martina wat terug doen (1 – 8). Uiteindelijk werd het treffen in de achtste inning beĆ«indigd met een score van 2 – 12. Het tweede Haagse punt werd binnen gelopen door Joran Berkhout. Het duel nam twee uur en een kwartier in beslag.

Coach Eugene Henson stuurde Kevin van Veen als startend pitcher de heuvel op. Hij hield het ruim vier innings vol, waarna achtereenvolgens Obed Hernandez en Jiairo Samboe de wedstrijd afsloot. Gezamenlijk noteerden de pitchers uit Kijkduin 143 pitches, waarvan er 83 als slagbal genoteerd konden worden.

Komende zaterdag gaan de Hofstad bewoners op bezoek in Amsterdam. Het derde duel van dit drieluik wordt komende zondag (aanvang: 14.30 uur) afgewerkt op het Schapenatjesduin in Kijkduin.   

Redactie: Rob Blankenstein
Foto:  Robert Bos