Silicon Storks delft zoals verwacht het onderspit tegen L&D Amsterdam

Na de 2-12 nederlaag van donderdagavond stonden de ploegen in het weekend  nog tweemaal tegenover elkaar.

Zaterdag

In Amsterdam in het Loek Loevendie Ballpark kwam de formatie van coach Eugene Henson in de eerste inning nog wel op een 0-1 voorsprong door een solo homerun van 3e honkman Brendly Martina waarna in de gelijkmakende slagbeurt deze door de Amsterdammers weer teniet werd gedaan door ook één man over de thuisplaat te brengen. In de 3e inning nam de thuisploeg een 3-1 voorsprong die in de 5e inning werd uitgebreid naar 5-1 en daar werden in de 7e inning nog vier punten (onder meer door een homerun van Gilmer Lampe) aan toegevoegd wat tevens de eindstand (9 – 1) opleverde want in de 8e en 9e inning werd er niet meer gescoord.

Voor de Kijkduin bewoners begon lefty Angela Nelmerson op de heuvel en hij  hield het zes innings vol en gooide in die periode 94 ballen waarvan er 53 als slagbal genoteerd konden worden. Renaigel Martis en Joel Martis maakten voor de Hagenaars de wedstrijd op de heuvel vol waarbij de laatste uit 38 gegooide ballen 20 slagballen kon laten optekenen.

Zondag

De derde wedstrijd van dit drieluik (aanvang: 14.00 uur) op het Schapenatjesduin in Kijkduin nam drie uur in beslag maar door de telkens terugkerende regenbuien was de wedstrijd pas over zessen afgelopen.

Ondanks de regen wist de thuisploeg het op de tweede plaats staande L&D Amsterdam knap lastig te maken. In de 1e inning namen de bezoekers een 0-3 voorsprong maar de Kijkduin bewoners kwamen goed terug en aan het einde van de zesde inning was de stand weer in evenwicht (3 – 3). Toch gingen de bezoekers er met de winst vandoor want uiteindelijk stond er na negen innings een 3-5 eindstand op het scorebord.

Voor de thuisploeg begon Jayden Gonesh op de heuvel en werd na vier innings afgelost door Twan Naessens die op zijn beurt na twee innings werd opgevolgd door Yerson Rosalina. De Storks pitchers gooiden gezamenlijk 156 ballen waarvan er 77 als slagbal genoteerd konden worden.

De punten van de Hofstad bewoners kwamen op naam van derde honkman Brendly Martina (opnieuw hij !) die tweemaal de thuisplaat passeerde en midvelder Darren Winklaar nam het andere punt voor zijn rekening. 

Komende week staat het drieluik met DSS/Kinheim op het programma met zondag 15 augustus (aanvang: 14.00 uur) het duel op het Schapenatjesduin.      

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s:  Fred Reuling