ADO Den Haag vrouwen schiet half dozijn vol tegen Saestum

De ADO Den Haag vrouwen hebben woensdagavond op het kunstgras van het Prinses Irene Sportpark in Rijswijk hun een na laatste oefenwedstrijd tegen Topklasser Saestum met 6-0 gewonnen. Volgende week zondag begint in het Cars Jeans Stadion de competitie tegen nieuwkomer Feyenoord.

Al vanaf de eerste minuut draaide ADO de duimschroeven aan bij de tegenstander uit Zeist. In de derde minuut zag Joline Amani haar inzet gestopt door de keepster van de bezoekers. Ondanks een groot veldoverwicht lukte het de ploeg van trainer Sjaak Polak niet om de nul van het scorebord te krijgen. Ook Jannette van Belen, die door Anne Sellies in een kansrijke positie werd gezet, slaagde er niet in om de bal tegen de touwen te jagen. Zij stuitte op de keepster van de bezoekers. Na een half uur viel dan toch de openingstreffer door Amani die raakt kopte uit een hoekschop van Romy Speelman. Met die 1-0 zochten beide ploegen de kleedkamer op.Na de thee werd het krachtsverschil steeds duidelijker. Direct in het begin tekende Van Belen de 2-0 aan op aangeven van Liz Rijsbergen. Een klein kwartier later schoot Kirsten Van de Westeringh op aangeven van Nikki Ijzerman de 3-0 binnen. Achtereenvolgens Rijsbergen (lobje over de keeper), Jaimy Ravensbergen (assist Looijen) en opnieuw Van de Westeringh (assist Amber Verspaget) schoten het halve dozijn vol zodat er een 6-0 eindstand op het scorebord staat.Komende zaterdag komen de Haagse vrouwen in de oefenperiode nog eenmaal in actie en wel uit bij het eveneens in de Topklasse uitkomende Ter Leede uit Sassenheim.

Opstelling ADO Den Haag: v.Klink, Vonk (46/Hendriks), v.Oosten (46/Verspaget), Douma (68/Looijen), Nelemans (68/v.d.Born). Speelman, Raaijmakers, v.Raay (46/v.d.Westeringh), Sellies,(46/Rijsbergen) v.Belen(62/Ravensbergen), Amani (62/IJzerman)

Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Wim Meijerink