The Hague Royals voegt twee spelers aan selectie toe

Piotr Pandura


Piotr Pandura komt voor nog een seizoen zijn kunsten vertonen voor The Hague Royals. Vorig seizoen kwam de 1,98 m lange shooting guard tot 20 wedstrijden waarvan acht keer als starter. Piotr maakte zijn prof debuut in de Poolse eredivisie al op jonge leeftijd, 17 jaar. Geleidelijk aan verhoogde hij zijn status zodat hij in 2018/19 tot een gemiddelde van 25 minuten per game kwam en met een schotpercentage van 56% uitgroeide tot een gerespecteerde en gevreesde schutter. Inmiddels is hij ook in Den Haag bekend geworden om met name zijn afstandsschoten waarvan hij er elke wedstrijd wel een paar te voorschijn tovert. De club verheugt zich over het feit dat Piotr voor nog een jaartje Den Haag heeft gekozen. Hiermee versterkt hij ook de kern van het team dat vorig seizoen vooral in de tweede seizoenhelft een puike prestatie neerzette. 

Skip Samson

Met de 25-jarige Skip Samson voegt de Royals extra DBL ervaring toe aan haar selectie. De geboren Haarlemmer speelde de afgelopen seizoenen voor onder andere Donar, Den Helder en ZZ Leiden. Ook deed hij internationale ervaring op bij het Duitse Aschersleben Tijgers als ook Cuxhaven Baskets. Bij onze oosterburen werd hij geroemd om zijn basketbal IQ en dynamiek. Vorig seizoen stond hij met Apollo Amsterdam een aantal keer tegenover The Royals. Met wisselend succes overigens en de laatste keer aan de verkeerde kant van de score. Nu trekt hij het inmiddels welbekende groengele tenue aan om als ervaren allrounder een “zeer nuttige toevoeging aan de stabiliteit van het team toe te voegen”, aldus technisch manager Frank Limburg. Den Haag kijkt er naar uit om hem samen met zijn nieuwe teamgenoten vanaf donderdag 26 augustus in de Sportcampus aan het werk te zien.