Lex Immers kiest voor SVV Scheveningen: “Ik was eigenlijk helemaal klaar met het betaald voetbal”

Hij leverde, na afgelopen seizoen zijn contract in bij NAC Breda, maar Lex Immers, de speler in kwestie, kan (nog) niet zonder het spelletje. SVV Scheveningen pikte hem op, zodat hij komend seizoen op Houtrust voetbalt. Lex en zeker ook Scheveningen tevreden. Lex licht o.m. zijn keuze voor Scheveningen toe.

Lex Immers leek klaar met het voetbal, maar schijn bedriegt. “ Ik leverde mijn contract in, omdat ik stopte met het spelen van Betaald Voetbal. Ik stop echter niet helemaal met voetbal, zeker niet. Daar is het spelletje te leuk voor”, opent Lex het gezellige gesprek.

“Ik heb het de afgelopen jaren daarvoor te veel naar mijn zin gehad in het spelletje op zich om zomaar mijn schoenen aan de wilgen te hangen. Alleen de afgelopen anderhalf jaar haalde ik er niet zoveel plezier (meer) uit. Dat heeft te maken met een aantal factoren zoals: geen publiek, andere ambiance bij het voetbal, het jaar bij NAC Breda waar we best wel onder een vergrootglas lagen. Zeker de spelers die uit Den Haag afkomstig waren plus het feit dat we heel dicht bij promotie waren, maar toch onderuit gingen in de finale wedstrijd. Dat had het ideale plaatje geweest om een lastig seizoen in één keer goed te maken door te promoveren”.

Scheveningen

En nu dus Scheveningen. “Klopt, ik heb wel met een aantal clubs gesproken, maar toch is mijn keuze op Scheveningen gevallen. Scheveningen is voor mij een link met Den Haag, een link met ADO Den Haag. Vaak hier gespeeld met ADO den Haag, zelfs nog een keertje in de KNVB beker. Ik heb altijd al een goed gevoel gehad bij deze club. Daarnaast moet  je de 2e divisie ook niet onderschatten, want het verschil met de 1e divisie is nog niet eens zo heel groot. Overigens toen ik een kleine jongen was, ben ik hier vaak komen kijken, met mijn vader, naar het team waarin o.m. Hans Tellier en John Blok voetbalden en Martin Jol als trainer. Daarnaast ken ik ook trainer John Blok goed dus was uiteindelijk de keuze om op Houtrust te komen voetballen niet moeilijk”. Technisch manager Ron Cramer heeft Lex al eens eerder gepolst met het verzoek er over na te denken, als hij stopt met Betaald Voetbal, dan naar Scheveningen te komen. Lex maakte inmiddels zijn eerste minuten, als Scheveningen speler, op het toernooi van DUNO. Hij scoorde tegen Nootdorp ook zijn eerste goal. “Er waren heus wel meerdere clubs die ook meer te bieden hadden, maar daar gaat het mij totaal niet om. Ik wil gewoon plezier in het voetballen hebben. Gewoon lekker ballen.

ADO

Een berg aan ervaring kan nieuwkomer Lex toevoegen aan dit Scheveningen. “Dat sowieso. Dat heb ik ook gedaan toen ik voor de tweede keer bij ADO terugkwam en uiteindelijk is dat ook gelukt. Twee hele mooie jaren gehad met trainer Alfons Groenendijk. Een keer play offs gespeeld en één keertje, op één doelpunt na, de play offs net niet gehaald. Dat waren twee hele goeie jaren bij ADO. In mijn 3e jaar was het niet zo leuk meer. En daar is, zeg maar, het plezier in het voetbal verloren gegaan. Toen ging het, met ADO, (al) bergafwaarts. En als je ziet waar ADO nu ook staat…. Na een half jaar dacht ik bij mijzelf: wat doe ik hier nog? Uiteindelijk ben ik door ADO, in goed overleg, laten we zo maar zeggen, uit elkaar gegaan en ben ik naar NAC Breda gegaan, al zal ADO altijd mijn club blijven. NAC is een club die het vooral moet hebben van haar supporters en hun support. Lex over zijn positie in het elftal: “Ik kan in de hele as spelen, maar waar ik sta maakt mij echt niet zoveel uit. Dat kan bijvoorbeeld in de spits, maar ook achter de spits zijn. Op een bepaalde manier wil ik gewoon een toegevoegde waarde zijn voor Scheveningen”. Lex speelde overigens op 23 mei zijn laatste wedstrijd en hoopt deze weken alleen maar weer fit(ter) te worden.

Ronald Koeman

Lex heeft onder heel wat trainers getraind. “Dat klopt, maar Ronald Koeman was voor mij de trainer die mij kon raken. Hij wilde mij toen perse naar Feyenoord halen en zette mij als eerste op het formulier. Hij zei ik bouw het elftal om jou heen. Ik heb liever jou op 90%, dan iemand anders op 100%. Vervolgens heb ik twee top jaren gehad daar in Rotterdam. Ik speelde achter Pelle en samen scoorden we in twee jaar 75 doelpunten. Ook kon ik het goed vinden met Maurice Steijn. John v.d. Brom was voor mij ook een prima trainer en bij Feyenoord kon ik ook goed opschieten met Fred Rutte, al had ik aanvankelijk niet zo’n klik met hem”. Lex bekijkt het van jaar tot jaar, of hij nog wil en kan gaan. “Hoe staan we aan het eind van het jaar, heb ik het nog lekker naar mijn zin en ben ik nog steeds fit genoeg”, aldus Lex, die nu nog niet weet of hij na zijn spelerscarrière in een andere rol doorgaat in het voetbal.

Reactie

De reactie van John Blok: “Natuurlijk ben ik blij met Lex. Fantastisch toch dat een speler, die zoveel voor het Haagse voetbal heeft betekend nu zijn carrière bij Scheveningen wil afsluiten. Lex brengt niet alleen ervaring mee uit zijn rijke voetballoopbaan, maar is ook nog top fit en ambitieus. Daarnaast is hij altijd en overal dezelfde fijne Haagse gozer gebleven en past dan ook uitstekend bij onze club. Niet alleen met zijn voetbal- en leidinggevende kwaliteiten is Lex een verrijking voor de selectie, maar zeker ook in het begeleiden van onze jongere talentvolle spelers”, aldus  trainer John Blok.

Redactie en foto: Nico Mos