Silicon Storks slaat toe in slotinning tegen Quick Amersfoort

Donderdagavond begon Silicon Storks met een ‘thuiswedstrijd ‘ in het Familie Stadion van Neptunus in Rotterdam aan het drieluik met Quick Amersfoort. Quick Amersfoort is een tegenstander die hoogst waarschijnlijk ook straks in de degradatie poule zal uitkomen.Deze ploeg zal in de degradatiepoule moeten gaan strijden om te bepalen wie volgend seizoen mogelijk een treetje lager zal moeten gaan acteren.

In de 1e inning nam de formatie van coach Eugene Henson een 3 – 0 voorsprong. Na 6 innings stond er een 5 – 3 score in Haags voordeel op het bord ondanks een homerun van Taylor Clemensia van de bezoekers in de 6e inning.

Vervolgens sloeg de ploeg uit Amersfoort in de 8e inning hard terug door drie man over de thuisplaat te krijgen en daarmee een 5 – 7 voorsprong te nemen. Deze stand bleef staan tot de gelijkmakende 9e inning en de Kijkduinbewoners aan slag moesten.

De Amersfoorters waren inmiddels aan hun zesde pitcher bezig maar ook die kon niet voorkomen dat de Hagenaars op gelijke hoogte (7 – 7) konden komen.

Op dat moment greep de coach van Quick in en bracht met Maverich Lourens de zevende man in op de heuvel van de bezoekers maar die kon niet voorkomen dat de ‘thuisploeg ‘ alsnog het beslissende punt over de thuisplaat kon krijgen waardoor Storks op de valreep met 8 – 7 de volle winst pakte.

Met deze overwinning droeg Storks ook de rode lantaarn over aan de bezoekers.

De Hagenaars gebruikten twee pitchers waarbij Angela Nelmerson  ruim zeven innings bleef staan en tot 115 pitches kwam waarvan er 76 als strike genoteerd konden worden.

Yerson Rosalina nam het hierna over en gooide voor de Hofstadbewoners de partij uit.

Zaterdag volgt de tweede wedstrijd in Amersfoort en zondag is het derde duel op het Schapenatjesduin in Kijkduin.

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Robert Bos