Silicon Storks en Twins geven elkaar in twee duels niets cadeau

Na de puntendeling jongstleden donderdagavond gingen de Hagenaars zaterdag in Brabant op bezoek in Oosterhout bij Twins. Deze tegenstander staat vierde in de competitie. Net als donderdagavond werd het ook in Brabant een marathon partij. Uiteindelijk sloeg de formatie van coach Eugene Henson in de 12e ining haar slag door bij een stand van 4-4 drie man over de thuisplaat te krijgen. Daarmee stelde Storks de winst veilig: 4-7.

Met Darryl Jamoena als startend pitcher op de heuvel keken de Hagenaars al na één inning tegen een 3-1 achterstand aan. Onder meer door een homerun van Sherman Marlin. In de vierde inning kwam Storks weer op gelijke hoogte.  In de zevende inning pakten ze een 3-4 voorsprong, die echter door de thuisploeg in de gelijkmakende negende slagbeurt weer teniet werd gedaan. Hierdoor moest er weer verlengd gaan worden. Voor de Hagenaars was inmiddels de linkshandige Angela Nelmerson  de laatste zes innings op de heuvel gaan staan. Mede dankzij zijn optreden (95 pitches waarvan 57 strikes) hield hij met zijn veld de thuisploeg aanvallend in bedwang. Uiteindelijk leverde dit de volle winst op.

Zondag
Ook in de derde wedstrijd op zondag ontliepen beide ploegen elkaar weinig. Na de eerste helft van de vierde inning keek de thuisploeg tegen een 0-4 achterstand aan. In de gelijkmakende slagbeurt kwamen er liefst vijf Hagenaars over de thuisplaat en bouwde de ploeg van coach Eugene Henson in de zevende inning de voorsprong uit naar twee punten: 6-4.
Het omslagpunt kwam in de daaropvolgende slagbeurt (8e inning), waar er voor de bezoekers liefst vier man over de thuisplaat kwamen. De voorsprong van twee punten voor Storks veranderde in twee punten achterstand. In de gelijkmakende slagbeurt en in de laatste inning zagen de Kijkduinbewoners geen kans meer om wat aan de score te doen. Twins trok met een 6-8 winst huiswaarts.

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Fred Reuling