Honkballers Silicon Storks delen punten met Quick Amersfoort

Na de nipte winst afgelopen donderdagavond kwamen de Haagse honkballers dit weekend nog tweemaal in actie tegen Quick Amersfoort. Zaterdag trok de ploeg van coach Eugene Henson het duel in het XL Lease Park Dorrestein Stadion opnieuw naar zich toe. Na een 0 – 1 voorsprong in de 1e inning kwam de thuisploeg in de 4e inning op gelijke hoogte. Maar in de 6e inning namen de Hagenaars weer een 2 – 3 voorsprong. Deze werd in de 7e inning uitgebouwd naar een 3 – 6 score. Hierna zagen de Amersfoorters geen kans meer om hier nog wat tegenover te stellen zodat de Kijkduinbewoners met een 6 – 3 overwinning weer naar Den Haag terug konden reizen.

Voor Storks begon Darryl Jamoena op de heuvel. Dit hield hij vier innings vol. Achtereenvolgens Kevin van Veen (drie innings) en Jayden Gonesh (twee innings) sloten de wedstrijd af. Gezamenlijk kwamen de Haagse pitchers tot 144 pitches, waarvan er 79 als slagbal genoteerd konden worden.

Zondag
Deze keer lukte het de Kijkduinbewoners niet om opnieuw de winst te pakken tegen de ploeg uit Amersfoort. Na negen innings stond er een 4 – 6 eindstand op het scorebord. De Hagenaars begonnen nog wel goed door in de 1e inning een 2 –  0 voorsprong te nemen. Maar na de 3e inning was de score weer in evenwicht: 3 – 3. Startend pitcher Twan Naessens moest drie punten incasseren wat voor coach Eugene Henson aanleiding was om Renaigel Martis Naessens af te laten lossen. Maar veel hielp dat niet, want aan het einde van de 4e inning gaf het scorebord een 3 – 5 stand aan. Hoewel de thuisploeg in de 5e inning nog terugkwam tot 4 – 5, zagen ze geen kans meer om de score een ander aanzien te geven. Sterker nog, in de 8e inning werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 4 – 6. Voor Storks kwamen ook nog Obed Hernandez, Joel Martis en Yerson Rosalina op de Haagse heuvel. Voor de Haagse pitchers vielen er 172 pitches te noteren, waarvan 100 als slagbal gecalled werden. Overigens lijkt Storks een patent te hebben op lange wedstrijden, want ook dit duel duurde ruim drieënhalf uur!

Al met sluit Silicon Storks dit drieluik toch positief af door vier van de te behalen zes punten te pakken. Hierdoor neemt Storks nu de zevende plek op de ranglijst in.

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Fred Reuling