Inter Rijswijk bereidt zich voor op nieuwe seizoen

Na een glansrijke overwinning op 3 oktober uit bij USV Protos volgde een maandenlange radiostilte bij de Rijswijkse volleyballers. Afgelopen seizoen bleef Inter thuis ongeslagen (want er werd geen wedstrijd thuis gespeeld) en de overwinning tegen de Utrechtse studenten bood perspectief op een glorieus seizoen. Het ging de boeken in – als het al de boeken terecht is gekomen – als kortste seizoen tot op heden. Voor de mannen van Inter Rijswijk zal het de opmaat moeten zijn om in het komend seizoen 2021/2022 nieuwe doelen na te streven en een outsider te zijn in de Topdivisie B.

“Als team zijn we verheugd dat Willem Jan van Yperen als hoofdtrainer/coach aanblijft. In de korte periode dat hij het team leidt zijn er al mooie ontwikkelingen zichtbaar en is er een wisselwerking ontstaan. Dat smaakt zeker naar meer. Naast het aanblijven van de coach wordt het team versterkt met drie nieuwe spelers. Max van Straten, Daniel Bassie en Jon Sybren de Jong zullen op diverse fronten Rijswijkse mannen versterken.

Van Straten
Leiderdorper van Straten komt over van Protos, letterlijk en figuurlijk een sterke volleyballer, die als hardhitter een toevoeging is voor het Rijswijkse team. Daniel Bassie komt over uit het tweede team en zal zich bij zijn oude teamgenoten voegen. Met zijn enthousiasme en fluwelen handjes zal hij een waardevolle aanvulling zijn. Tot slot hebben we in de middenas een nieuwe toevoeging in de vorm van Jon Sybren de Jong. Deze ervaren en atletische midden komt over van het eerste van Velo.

Afscheid
Waar spelers komen, wordt er ook afscheid genomen van spelers. De afgelopen jaren bleek Inter H1 een plaats waar ervaren spelers de jongere spelers een stap verder konden helpen. Hierbij denken we aan ‘oudjes’ Sebastiaan, Jorn, Ivo en Roland maar ook aan Matthew Immers, die dit jaar de stap zette naar de Eredivisie. Ook in het korte afgelopen seizoen blijken we een opstapje naar het hoogste niveau te zijn geweest. Casper Haanappel (VCN) speelde twee periodes in Rijswijk. Na zijn terugkeer uit het oosten heeft hij een korte periode voor Inter Rijswijk Heren 1 gespeeld, maar gaat zijn weg vervolgen in de Eredivisie bij VCN.

Sam van der Loo heeft ook regelmatig ingevallen en was afgelopen seizoen op weg een vaste waarde te worden binnen het eerste Rijswijkse team, maar de jonge passer-loper gaat de uitdaging aan bij de mannen van Zevenhuizen. Tot slot vertrekt ook een van de vaste gezichten binnen het team van de afgelopen twee jaar. Jasper de Jong, onze (soms on)handige middenman maakt ook de stap hogerop naar ZVH en gaat samen met Sam de uitdaging aan om in de Eredivisie te schitteren.

Niet alleen van spelers wordt afscheid genomen dit jaar. Naar de legendarische Marimbahal, waar menig succes gevierd en verlies getreurd werk, zal niet meer teruggekeerd worden. De gloednieuwe ontneembare vesting van Inter Rijswijk is net af en draagt de naam ‘de Altis’.

Vanaf september zal Inter Rijswijk Heren 1 hopelijk weer in de zaal te bewonderen zijn. Noud, Bart-Jan, Daniel, Jeffrey, Jim, Jon Sybren, Jurriaan, Kees, Max, Peter, Pim, Roel en Willem Jan zullen dan de eerste zweetdruppels laten vallen in de Altis.