Brood blijft hoofdtrainer ADO Den Haag; Franken en Grünholz assistenten

Ruud Brood zal ook komend seizoen actief blijven als hoofdtrainer van ADO Den Haag. De club en de 58-jarige hoofdtrainer hebben met elkaar besloten de samenwerking een vervolg te geven. Wel zijn er verschillende mutaties doorgevoerd binnen andere functies van de technische staf. Zo keert onder meer Edwin Grünholz (foto) terug bij de club en schuift Giovanni Franken door vanuit de jeugdopleiding.

Brood
ADO Den Haag en Brood hadden de afspraak om na het seizoen met elkaar om tafel te gaan om de onderlinge samenwerking te evalueren. Tijdens dit gesprek is gebleken dat er voldoende perspectief aanwezig is om verder met elkaar door te gaan. Zodoende krijgt de samenwerking tussen Brood en ADO Den Haag een vervolg in het Cars Jeans Stadion.

Bogers vertrekt, Franken doorgeschoven
Adrie Bogers, net als Brood sinds november actief in Den Haag, zal de club wel gaan verlaten. De 56-jarige Bredanaar bekleedde het afgelopen halve seizoen de rol van assistent-trainer van de hoofdmacht. ADO Den Haag bedankt Bogers voor zijn inzet voor de club en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière. Giovanni Franken zal na de zomerstop een van de nieuwe assistent-trainers worden. De 43-jarige oud-prof was afgelopen seizoen trainer van ADO Den Haag Onder 18 en schuift zodoende door naar het eerste elftal. Tussen 2013 en 2015 was de oud-international van de Nederlandse Antillen bondscoach van Aruba.

Naast het doorschuiven van Franken zal ook Edwin Grünholz worden toegevoegd aan de technische staf. De 51-jarige Hagenees keert als assistent-trainer terug bij de club waar hij eerder al als speler en jeugdtrainer actief was. Grünholz combineert zijn nieuwe functie met het hoofdtrainerschap bij tweededivisionist Quick Boys en zal bij ADO Den Haag tevens zijn stage voor de trainerscursus UEFA Pro/Coach Betaald Voetbal uitvoeren.

Mulder terug, Segers vertrekt
Raymond Mulder zal vanaf het nieuwe seizoen terugkeren als keeperstrainer van de eerste selectie. De 44-jarige Mulder was afgelopen seizoen verantwoordelijk voor de doelverdedigers van ADO Den Haag Onder 21 en Hoofd Keepers Coach bij de jeugdopleiding. De geboren Hagenees begon in 2009 als keeperstrainer bij de jeugdopleiding en trainde tussen 2016 en 2020 al eerder de keepers van de hoofdmacht. ADO Den Haag zal afscheid nemen van Hans Segers. De 59-jarige Brabander was sinds afgelopen seizoen als keeperstrainer werkzaam in het Cars Jeans Stadion. De club bedankt Segers voor zijn inzet en wenst hem veel succes voor de toekomst.

Overige mutaties
Naast de verschuivingen binnen de technische staf zullen ook Inspanningsfysioloog Ajey Raghosing (FC Dordrecht) en videoanalist Koen Berkheij (PSV) dit seizoen niet meer terugkeren bij ADO Den Haag. De club is in gesprek met mogelijke opvolgers voor het tweetal. Van der Dussen Academy Director Albert van der Dussen is op interim-basis aan de slag gegaan met de technische dossiers die momenteel bij ADO Den Haag op tafel liggen. Dat stelt ADO Den Haag, zonder dat de positie van Technisch Manager reeds ingevuld kon worden, in de gelegenheid om meer vooruit te kijken richting het komende seizoen. Uiteraard heeft de samenstelling van de selectie, inclusief het voortzetten van gesprekken met een aantal spelers met een aflopend contract, hierbij de grootste prioriteit.