Voorbeschouwing PEC Zwolle – ADO Den Haag

Zondagmiddag 14.30 uur staat de eerste van drie finales op het programma voor ADO Den Haag, met als inzet het voorkomen van rechtstreekse degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. PEC Zwolle is de tegenstander, de huidige nummer 13 op de ranglijst. Of de knappe 3-2 zege van vorige week op Feyenoord te laat was, zullen de komende duels gaan uitwijzen. PEC Zwolle – ADO Den Haag staat zondag onder leiding van arbiter Jeroen Manschot.

De geschiedenis leert ons dat PEC Zwolle – ADO Den Haag al vijftien maal eerder werd gespeeld. Maar liefst tien keer hield PEC de volle buit in huis, ADO won twee keer en drie keer werd het gelijk. Vorig seizoen trok de thuisploeg ook aan het langste eind met een 3-1 overwinning. Eind december 2020 wist PEC in Den Haag met 0-2 te zegevieren door treffers van Mike van Duinen en Clint Leemans.

Belangen

Voor ADO Den Haag zijn de belangen groot, PEC Zwolle is al zeker van nog een seizoen Eredivisie en speelt nergens meer voor. ADO Den Haag staat, ook na de knappe 3-2 zege van vorige week op Feyenoord, nog altijd op de laatste plaats in de Eredivisie. De nummer 17 en 18 degraderen dit seizoen rechtstreeks naar de Keuken Kampioen Divisie, de nummer 16 speelt nacompetitie voor lijfsbehoud. Met nog drie duels te gaan, staat ADO Den Haag vijf punten achter op een nacompetitieplek en zes op een veilige haven. Enkel de winst telt voor de ploeg van Ruud Brood, bij een nederlaag en ongunstige resultaten van de concurrentie kan zondag het doek al definitief vallen voor de Haagse voetbalclub. Of de duels met Willem II (thuis) en FC Twente (uit) nog van belang zijn, weten we na zondag.

Schorsingen

ADO Den Haag mist Michiel Kramer en Vicente Besuijen door een schorsing.

Transfer

Milan van Ewijk (20) vertrekt na dit seizoen naar SC Heerenveen, hij gaat daar een contract van vier seizoenen tekenen en levert ADO Den Haag een half miljoen euro op. Doelman Martin Fraisl (27) staat in de belangstelling van Feyenoord, PSV en FC Groningen. Fraisl kwam in de afgelopen winterstop over van het Duitse SV Sandhausen en wil nu dus alweer weg bij de Hagenaars, omdat degradatie bijna niet meer te ontlopen is. Er is nog geen concreet aanbod gedaan op de doelman.

Redactie: Haagsetopsport.nl

Foto: Archief