ADO verdedigster Bo Vonk vol vertrouwen voor duel met PSV vrouwen

De eerste twee duels in de kampioensgroep van de Eredivisie wist ADO Den Haag Vrouwen niet te winnen. Komende zondagmiddag in het Cars Jeans Stadion wacht een nieuwe kans, als PSV voor de 28ste keer de tegenstander is in competitieverband. Acht keer ging de winst naar de Residentieclub, dertienmaal naar de tegenstander. De overige zes confrontaties werden de punten gedeeld, waaronder tijdens de eerdere ontmoeting in Den Haag dit seizoen. Op 21 maart jl.  eindigde het na de voorsprong door Shanique Dessing alsnog in de slotfase in 1-1 gelijkspel.

PSV begon de jacht op de eerste landstitel nog goed met een overwinning op Ajax, maar verloor vorige week na een voorsprong van FC Twente. Hierdoor bedraagt de achterstand nu één punt op de club uit Overijssel. De vrouwen van ADO Den Haag Vrouwen hebben met elf punten al een achterstand van acht punten op de Brabantse vrouwen.  Tegen de opponent in de bekerfinale volgende maand zal het elftal van trainer Sjaak Polak strijden voor de eerste overwinning in de kampioensgroep.

“Natuurlijk is de bekerfinale het gesprek van de dag en staat 5 juni dik onderstreept in mijn agenda, maar wij hechten ook zeker waarde aan deze wedstrijden,” zegt Bo Vonk. “We zijn ons ervan bewust dat topwedstrijden als deze goed zijn voor de ontwikkeling als team. Wij willen ook hier het verschil maken en laten zien dat we niet voor niets in deze kampioensgroep spelen.”

De 21-jarige verdedigster maakte begin vorige maand voor het eerst sinds oktober 2020 weer haar opwachting in het eerste elftal. “Vijf maanden geleden liep ik op de training heel ongelukkig een hersenschudding op. Dit vroeg enorm veel geduld, maar gelukkig speel ik weer. Normaal gesproken kom je terug via de beloften, maar dat kan nu natuurlijk niet. Het is een uitdaging om er direct weer te staan en om eerlijk te zijn; het gaat redelijk, maar moet ook beter. Hier doe ik natuurlijk alles aan. Ik ben blij met de hulp van de staf en weet zeker dat dit gaat lukken!”

Zondag tegen PSV kan ze voor de derde maal sinds haar terugkeer in de basis staan. “Ik zie dat we steeds dichter tegen de top aan kruipen. Wij verliezen niet vaak, en als dit gebeurt is het meestal met minimaal verschil. Ook zondag verwacht ik dat we door de combinatie van teamspirit en kwaliteit een goed resultaat kunnen behalen.”

Redactie: Bron ADO

Foto: Ashton Tokromo