ADO Den Haag vrouwen op eigen veld onderuit tegen PSV vrouwen

De ADO vrouwen ontvingen zondagmiddag in het Cars Jeans Stadion de vrouwen van PSV. De laatste ontmoeting in Den Haag begin maart eindigde in een 1-1 gelijkspel. Voor de ploeg van trainer Sjaak Polak was het met name ook een wedstrijd als voorbereiding op de bekerfinale van 5 juni tegen datzelfde PSV in Almere.

In de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij waarbij de Brabanders na een klein half uur op voorsprong kwamen door Joëlle Smits na een uitstekende voorzet van Esmee Brugts. Voordat het doelpunt viel kreeg Liz Rijsbergen een kans na een voorzet van Jeannette van Belen, maar haar kopbal verdween over de achterlijn na ingrijpen van doelvrouw Sari van Veenendaal in het Eindhovense doel. Ook de bezoekers kregen nog een kans via Smits maar Barbara Lorsheyd redde ten koste van een hoekschop. In deze helft claimden beide ploegen nog een strafschop maar scheidsrechter Boel wilde daar niet aan.

Na de rust ging de thuisploeg op zoek naar de toch wel verdiende gelijkmaker en Rijsbergen had na een klein kwartier een mogelijkheid maar zag haar schot gekeerd worden door van Veenendaal. Ook invalster Manon van Raay nam het doel van de Brabanders onder vuur maar haar schot ging voorlangs. Waar ADO niet met de kansen/mogelijkheden om wist te gaan waren het de bezoekers die in de 78e minuut de 0-2 aantekenden door opnieuw Joëlle Smits die de bal overigens in buitenspel positie kreeg aangespeeld door aanvoerder Mandy van den Berg. Trainer Sjaak Polak was het er duidelijk niet mee eens en kreeg derhalve de gele kaart voorgehouden door scheidsrechter Niels Boel.

Komende vrijdag treffen beide ploegen elkaar opnieuw in deze kampioenspoule maar dan op sportpark De Herdgang in Eindhoven.         ADO Den Haag – PSV:  0 – 2     (0-1)

Karakteristieken


Scheidsrechter: Niels Boel

Scoreverloop: 26e min. O-1 Smits, 78e min. 0-2 Smits

Gele kaarten: Raaymakers, Rijsbergen, Sjaak Polak (ADO/DH), Brugts (PSV)

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, G.Hendriks, Verspaget,Raaymakers (64/Vonk),  Nelemans(64/v.Raay),Dessing, Noordam, v.Belen, IJzerman, Boshuizen (85/Koster)Rijsbergen (86/v.Oosten)


Opstelling PSV: v.Veenendaal, v.d.Berg, Kevels, Leuchter (80/Carreras Caner),Smits, Coolen (89/Jean), Nouwen, Pattiwael (89/Rodriguez), Biesemans, Harrison, Brugts (84/v.Dooren)

Redactie: Rob Blankenstein

Foto’s: Ashton Tokromo