Voorbeschouwing ADO Den Haag – Feyenoord

In de 31e speelronde van de eredivisie komt ADO Den Haag het Feyenoord van Dick Advocaat tegen. Een zeer belangrijk duel voor de ploeg van Ruud Brood, want enkel de winst telt in deze fase van de competitie. Mocht ADO Den Haag verliezen en Willem II (gelijkspel) en FC Emmen (winst) punten pakken, valt zondagmiddag mogelijk al het doek voor de hekkensluiter. ADO Den Haag tegen Feyenoord begint zondagmiddag al om 12.15 uur en staat onder leiding van de 45-jarige arbiter Pol van Boekel.

Het is zondag alweer de 46e editie van ADO Den Haag – Feyenoord. Leuk detail is dat beide ploegen 16x de zege pakte en het 13x gelijk werd. De laatste twee edities eindigde in een gelijkspel, beide keren werd het 2-2. Het doelsaldo spreekt in het voordeel van de Rotterdammers, met 78 om 70. De grootste zege van de thuisploeg op Feyenoord dateert alweer uit 1957, toen zegevierde ADO Den Haag met 6-3. De grootste nederlaag op eigen veld leed ADO Den Haag in 1976, toen waren de gasten met maar liefst 1-8 te sterk.

Negatief record

ADO Den Haag kan zondag een negatief record pakken. De ploeg van Ruud Brood kan als eerste eredivisieclub 19 thuisduels op rij geen zege pakken. Op dit moment wordt het record nog gedeeld met eerstedivisieclub Excelsior Rotterdam. Met het oog op de aanstaande degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie en de financiële chaos waar ADO Den Haag in verkeert, is dit wederom geen positief gegeven.

Vorm

Uit de laatste 5 duels haalde ADO Den Haag slechts 1 punt, uit bij Vitesse (0-0). De wedstrijden tegen Heracles Almelo (1-2), Ajax (5-0), FC Utrecht (1-4) en Fortuna Sittard (0-3) werden verloren. Feyenoord pakte uit de laatste 5 competitieduels 9 punten. Er werd 2x gewonnen en 3x gelijk gespeeld. Feyenoord pakte een overwinning tegen Fortuna Sittard (2-0) en FC Utrecht (1-2), tegen PSV (1-1), FC Emmen (1-1) en Vitesse (0-0) pakte het een punt. Uitgaande van de noteringen op de ranglijst, is een zege voor Feyenoord het meest logisch. De Rotterdammers staan op een prima 5e positie op de ranglijst, ADO Den Haag sluit de rij af (18e).

Schorsingen

Bij ADO Den Haag ontbreekt Marko Vejinovic vanwege een schorsing, Steven Berghuis doet om die reden niet mee aan de kant bij Feyenoord.

Vermoedelijke opstelling ADO Den Haag

ADO Den Haag: Fraisl; Van Ewijk, Zuiverloon, Kemper, Castillo; K.de Boer, Goossens, El Khayati; Besuijen, Arweiler, Kishna.

Geen toeschouwers

Afgelopen weekend mochten er 1.700 toeschouwers de wedstrijd van ADO Den Haag tegen Fortuna Sittard bijwonen, aankomend weekend speelt ADO Den Haag weer voor lege tribunes. De KNVB had gehoopt ook dit weekend toeschouwers toe te kunnen laten in de stadions, maar vanuit de overheid is hier een streep doorheen gegaan.

Redactie: Haagsetopsport.nl

Foto: Archief