ADO Den Haag vrouwen komen weer tekort tegen Ajax

De ADO Den Haag vrouwen kwamen vrijdagavond in Amsterdam tegen Ajax in actie. De thuisploeg won met 2-0. Het betrof de tweede wedstrijd voor beide ploegen in het kader van de kampioenspoule om te bepalen wie zich landskampioen mag noemen van het seizoen 2020/2021. De eerste wedstrijd eindigde voor ADO Den Haag tegen FC Twente in een 1-1 gelijkspel en de Amsterdammers dolven met 3-1 het onderspit in Eindhoven tegen PSV.
In een weinig opwindende eerste helft schoot Oranjespeelster Sharida Spitse de bal uit een vrije trap net over het Haagse doel. Een paar minuten later bereikte Nadine Noordam met een pass Shanique Dessing. Zij kwam vervolgens niet tot een echt schot op het Amsterdamse doel komen. In het eerste halve uur gebeurde er weinig. Daarnan zag Spitse, na een overtreding op Chasity Grant, de bal uit een vrije trap gemakkelijk gekeerd door Barbara Lorsheyd.

Grant
Nauwelijks een paar minuten later kwam de thuisploeg toch op een 1-0 voorsprong. Een vrijstaande Grant kwam na een assist van linkervleugelverdediger Linda Bakker tot scoren. Op slag van rust kregen de bezoekers ook een vrije trap na een overtreding op Liz Rijsbergen. De inzet van Dessing belandde in het zijnet.

Pech
Vlak na de hervatting van de tweede helft verzuimden de Haagse vrouwen om de gelijkmaker binnen te schieten. Zowel Jannette van Belen als Dessing kreeg de bal niet in het doel achter keepster Claire Dinkla. Ook de thuisploeg liet zich niet onbetuigd. De voorzet van Vanity Lewerissa werd door Grant niet goed verwerkt waardoor haar schot naast het Haagse doel belandde. Na een uur spelen had Nadine Noordam bepaald pech toen haar schot op de Amsterdamse lat uiteenspatte.

Lorsheyd
Een kwartier voor tijd leek de thuisploeg de genadeklap uit te delen via Eshly Bakker, maar Lorsheyd voorkwam in het Haagse doel met een geweldige redding de 2-0. De ADO-sluitpost kwam niet ongeschonden uit de strijd en moest zich laten vervangen door Maaike van Klink. Hierna was de ploeg van trainer Sjaak Polak niet echt meer in staat om nog gevaarlijk te worden voor het doel van de thuisploeg. Uiteindelijk bepaalde Nikita Rudy Tromp in de extra tijd vanaf elf meter de eindstand op 2-0 waarna direct het eindsignaal klonk.

Ajax – ADO Den Haag: 2 – 0 (1 – 0)

Karakteristieken
Scoreverloop: 31e min. 1-0 Grant, 90+6 min. 2-0 Tromp(pen)
Gele kaart: Dijkstra (Ajax),
Scheidsrechter: Shukrula

Opstelling Ajax: Dinkla, L.Bakker, v.d.Gragt, de Sanders, v.Diemen, Dijkstra (71/Sabajo), Spitse, Lewerissa (71/E.Bakker), Grant, Tromp, Pelova

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd (79/v.Klink), G.Hendriks, Nelemans,Vonk (74/Koster), Dessing , Noordam, IJzerman, van Belen , Verspaget, Boshuizen (66/v.Raay), Rijsbergen (63/Sellies)

Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Archief