Offday ADO Den Haag vrouwen in Eindhoven tegen PSV vrouwen

De ADO vrouwen hebben vrijdagavond in de vierde wedstrijd voor de kampioenspoule geen revanche kunnen nemen voor de 2-0 nederlaag afgelopen zondag in het eigen Cars Jeans Stadion.

Met Amber Verspaget en Jannette van Belen, die hun contract in de voorbije dagen met de residentieclub respectievelijk met twee en één seizoen verlengden, in de basis ontspon zich in het Philips Stadion in Eindhoven een eenzijdig duel waarbij de ploeg van trainer Sjaak Polak de tegenstander veel teveel vrijheid gaf. De eerste kans ontstond voor de thuisploeg al na zes minuten toen de mee opgekomen Aniek Nouwen, die eerder deze week haar transfer naar Chelsea bekend maakte, haar inzet door Pleun Raaijmakers vlak voor het doel weggekopt zag worden. Na een klein kwartier kwamen de Brabantse vrouwen op een 1-0 voorsprong doordat Pleun Raaijmakers de bal ongelukkig achter Barbara Lorsheyd plaatste. Een paar minuten later was er een mogelijkheid voor de bezoekers toen een voorzet van Liz Rijsbergen door Jannette van Belen naast het Eindhovense doel werd geplaatst. Met nog ruim een kwartier te gaan in de eerste helft kreeg ADO de kans op de 1-1, maar van Belen kreeg tot tweemaal toe uit een corner van Shanique Dessing de bal niet in het doel van de thuisploeg. Een paar minuten later werd het uit een strafschop 2-0 door Joëlle Smits na hands in de Haagse zestien. Hierna wist Romée Leuchter, die één op één kwam te staan met de Haagse keeper, via een snoeihard schot via de onderkant van de lat de score op te voeren naar 3-0.  Nog vóór de rust kwamen de Haagse vrouwen wat dichterbij door een overtreding van keepster Sari van Veenendaal in de zestien op Rijsbergen, waarna Gwyneth Hendriks de 3-1 aantekende. Vervolgens waren het Naomi Pattiwael en  Smits die de ruststand op 5-1 bepaalden.  

Na de rust probeerden de ADO vrouwen nog wel de bakens te verzetten maar naast een schot van afstand van Rijsbergen, die naast het Eindhovense doel verdween, had de ploeg van Sjaak Polak weinig in te brengen. Zo’n twintig minuten voor tijd was het invalster Manon van Raay die een geweldig doelpunt maakte en de achterstand terug bracht tot 5-2. Vijf minuten later zag invalster Jamiy Ravensbergen haar schot net voorlangs verdwijnen. Ruim tien minuten voor tijd bepaalde Smits met haar derde doelpunt de eindstand op 6-2.

De ADO vrouwen moeten nu nog tweemaal in actie komen voor de kampioenspoule (23 mei uit tegen FC Twente en 30 mei thuis tegen Ajax), waarna op zaterdag 5 juni in het Yanmar Stadion in Almere de wedstrijd van het jaar (de finale om de KNVB beker tegen opnieuw PSV) op het programma staat wat voor de Haagse vrouwen de kans is op de ultieme revanche!                     

PSV – ADO Den Haag:   6 – 2     (5 – 1 )

Karakteristieken


Scheidsrechter:  –

Scoreverloop: 12e min. 1-0 Verspaget(e.d.), 31e min. 2-0 Smits (pen), 38e min. 3-0 G.Hendriks, 44e min. 4-1 Pattiwael, 45+3 min. 5-1 Smits, 67e min. 5-2 v.Raay, 78e min. 6-2 Smits

Gele kaarten: Raaijmakers, v.Belen (ADO/DH),


Opstelling PSV: v.Veenendaal, Jean, Nouwen, v.d.Berg, Levels (63/Bross), Brugts, Biesmans (55/v.Dooren), Harrison (63/v.Schoonhoven), Pattiwael(80/Foederer), Smits, Leuchter (55/Carreras)

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Verspaget, G.Hendriks, Raaijmakers (61/Kagie), Nelemans (82/Obispo), Boshuizen (46/v.Raay), Noordam, Vonk (46/IJzerman), Dessing, v.Belen, Rijsbergen (61/Ravensbergen)

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Archief