Voorbeschouwing FC Twente – ADO Den Haag

Op Hemelvaartsdag, afgelopen donderdag, viel het doek voor ADO Den Haag wat betreft het verblijf in de Eredivisie. De 1-4 thuisnederlaag tegen Willem II en de zeges van RKC Waalwijk (2-1 tegen FC Twente) en FC Emmen (3-1 tegen SC Heerenveen) betekende dat de Hagenaars volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie actief zijn. ADO Den Haag komt zondagmiddag om 14.30 uur nog eenmaal in actie op het hoogste niveau van Nederland.

FC Twente – ADO Den Haag werd al 37 keer eerder gespeeld in de Eredivisie. De thuisploeg zegevierde 25 keer, ADO Den Haag won slechts 4 keer en 8 keer werd het gelijk. FC Twente – ADO Den Haag kwam ook eenmaal voor in het Bekertoernooi, toen wonnen de gasten (0-1 in 1975). De grootste uitzege van ADO Den Haag in Enschede dateert uit 2015, toen werd het 1-4. In 1977 behaalde FC Twente haar grootste thuiszege op ADO Den Haag (6-1).

Eerder dit seizoen wist FC Twente in Den Haag met 2-4 te winnen. FC Twente kwam door doelpunten van Queensy Menig en Danilo Pereira da Silva op een comfortabele 0-2 voorsprong, maar zag de thuisploeg knap terugkomen tot 2-2. Een klein kwartier voor tijd schoot Julio Pleguezuelo de bal langs zijn eigen doelman en 4 minuten voor tijd zorgde Samy Bourard voor de 2-2. ADO Den Haag dacht een punt over te houden aan het thuisduel met FC Twente, maar niets was minder waar. In de 88e en 94e minuut sloeg het noodlot alsnog toe, Danilo Pereira da Silva en Thijs van Leeuwen bepaalden de eindstand op 2-4 in het voordeel van de Tukkers.

Buiten het feit dat de Hagenaars al rechtstreeks gedegradeerd zijn naar een niveau lager, wil de club dit seizoen positief afsluiten. Het enige wat ADO Den Haag op dit moment nog voor haar supporters kan doen, is zondagmiddag aanvallend en attractief voetbal laten zien met een overwinning als resultaat.

Redactie: Haagsetopsport.nl

Foto: Martin van Oostveen (archief)