HGC handhaaft zich in hoofdklasse, hdm verliest laatste wedstrijd voor play-offs

Door een 1-1 gelijkspel tegen Oranje-Rood spelen de vrouwen van HGC ook volgend jaar in de Hoofdklasse hockey. Op de laatste speelronde zondagmiddag had HGC nog kunnen degraderen als ze zouden verliezen van Oranje-Rood én concurrent Laren zou winnen van Den Bosch. HGC deed zelf wat het doen moest en Laren werkte mee door met 6-0 te verliezen.
In Eindhoven zocht de ploeg van Robbert-Jan de Vos de aanval, maar stuitte het op de stugge verdediging van Oranje-Rood. Pas tien minuten na rust kwam HGC op een terechte 0-1 door een goal van Sophie Schlatmann na een knappe aanval.
Een goed uitgevoerde counter van de thuisploeg zorgde nog wel voor een tegengoal en de 1-1 eindstand, maar dat resultaat is dus voldoende voor lijfsbehoud. HGC sluit de competitie af als elfde en voorlaatste.

De vrouwen van hdm speelden een uitwedstrijd tegen mede play-off deelnemer Amsterdam. In het Amsterdamse Bos bleek de thuisploeg  na 70 minuten met 2-0 te sterk.
In eerste instantie leken beide ploegen zich te sparen voor de aankomende play-offs tot Faye van der Elst na 25 minuten de 1-0 binnen schoot. Op slag van rust kwamen de Amsterdam op 2-0 uit een strafcorner van Michelle Fillet.
Na rust werd hdm gedwongen te verdedigen, maar kreeg het door toedoen van keepster Remmerswaal geen tegengoals meer te verwerken. De Haagse ploeg van Ivar Knotschke kan zich nu voor het eerst in haar bestaan opmaken voor de play-offs, waarin ze het in de eerste ronde opnemen tegen Den Bosch.

Redactie: Vyron Verkijk

Foto: Archief