Eenvoudige zege HGC op hekkensluiter, nipt verlies KZ in laatste competitie wedstrijd

De hockeyers van HGC speelden zondag een thuiswedstrijd tegen Almere, dat uit de voorgaande 21 wedstrijden 0 punten haalde. De Wassenaarse ploeg wist deze wesdtrijd dan ook winnend af te sluiten, 5-0. Binnen vijf minuten stond het scorebord in Wassenaar al op 1-0 door een goal van Steijn van Heijningen. Voor rust liep de thuisploeg nog verder uit door twee doelpunten van Maico Casella en van Seve van A, 4-0.

In de tweede helft gingen de ploeg van HGC coach Paul van As verder met scoren, Luuk van Duren trof doel uit een strafcorner, 5-0. Daarna deed HGC het rustiger aan en zo mocht Jamie Wallance voor Almere nog een ere-treffer maken. Dit bracht de eindstand op 5-1. HGC, dat dit jaar de play-off mist, sluit dit seizoen af als zesde.

De hockey mannen van Klein Zwitserland gingen de laatste competitieronde op voor een uitwedstrijd tegen Oranje-Rood. In een doelpuntrijke wedstrijd trokken ze net aan het korste eind, de thuisploeg wist met 4-3 te winnen. In Eindhoven KZ al in de eerste minuut een strafcorner tegen. Deze werd benut door Teun Beins, (1-0). Vervolgens maakte Jamie van Aart de 2-0 voor de thuisploeg. Ondanks dat Klein Zwitserland in  de eerste helft weinig kansen kreeg werd een strafcorner door Aki Käppeler benut en kon het met een 2-1 stand rusten.

Na rust bleef de Eindhovense ploeg de betere van de twee en liep het uit naar 3-1 door een rake strafcorner. Het was wederom Beins die het doel trof. Niet kort daarna kreeg Oranje-Rood een strafbal, maar deze werd gestopt door KZ doelman Koene Schaper. In de eerste minuut van het vierde kwart kwam KZ toch terug in de wedstrijd toen Marco Miltkau de 3-2 aantekende. Lang kon de Haage ploeg niet van de aansluitingstreffer genieten, want een paar minuten later was het verschil weer  twee doelpunten (Van Aart, 4-2). Klein Zwitserland bleef zich toch terugvechten in de wedstrijd en kwam dan ook knap op 4-3 door Ruben Versteeg. Twee minuten voor tijd kon KZ nog op gelijke hoogte komen toen het een strafcorner mocht nemen. Deze werd echter niet benut en bleef de stand 4-3. Klein Zwitserland eindigt deze competitie als tiende.

Redactie: Vyron Verkijk

Foto’s: Martin van Oostveen