HDM verliest eerste play-off wedstrijd ooit

De hockeyvrouwen van hdm hebben donderdagavond hun eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs voor het landskampioenschap niet kunnen winnen. In een thuiswedstrijd aan de Theo Mann Bouwmeesterlaan eindigde de wedstrijd tegen titelfavoriet Den Bosch in 0-4. Hdm speelde haar eerste wedstrijd ooit in de play-offs, Den Bosch is als 19-voudig landskampioen een stuk meer ervaren in het spelen van play-off wedstrijden.

In het eerste kwart had de uitploeg een licht veldoverwicht, maar de Haagse verdediging hield goed stand. In het tweede kwart is dat anders. Den Bosch domineert en de thuisploeg is puur tot verdedigen gedwongen. De Bossche ploeg krijgt meerdere strafcorners, maar weet daaruit niet te scoren. Dit komt vooral door een aantal knappe reddingen van de Haagse doelvrouw Julia Remmerswaal. Bij rust staat het door toedoen van Remmerswaal 0-0.

In het begin van de tweede helft kwam de Haagse ploeg van trainer Ivar Knotschke beter uit de startblokken en kreeg het ook twee geode kansen. Hieruit werd niet gescoord en zo kon Den Bosch na 42 minuten toch op een verdiende voorsprong komen. Frederique Matla maakte uit een strafcorner de 0-1. Na de openingstreffer was de wil er nog wel maar kon de ploeg van Knotschke geen tandje meer bijzetten om een echt tegenoffensief op te zetten.

In het vierde kwart kreeg Den Bosch nog een strafbal toen een strafcorner op het hoofd van Erica Sanders kwam, waardoor zij een doelpunt voorkwam. Terwijl Sanders werd verzorgd aan de kant maakte Matla haar tweede doelpunt. Daarna was het verzet van hdm definitief gebroken en liep Den Bosch nog uit naar 0-3. Wederom was het Matla die uit een strafcorner scoorde. Uiteindelijk scoorde Noor Omrani vijf minuten voor tijd nog de 0-4 uit een veldgoal. Zaterdagmiddag is de tweede wedstrijd in de halve finale van de play-offs in en tegen Den Bosch.

Redactie: Vyron Verkijk
Foto’s: Frank van der Leer www.hockeyshoot.nl