Hdm uitgeschakeld in play-offs

De hockeysters van hdm zijn uitgeschakeld in de play-offs voor het landskampioenschap. De tweede wedstrijd in de halve finale werd met 3-1 verloren in en van Den Bosch. De eerste wedstrijd donderdagavond in Den Haag eindigde in 0-4, dus hdm moest winnen om een derde beslissingsduel af te dwingen.

De Haagse ploeg speelde in de eerste helft goed mee en zat een stuk beter in de wedstrijd dan in het eerste duel, maar uitgespeelde kansen wist ploeg van Ivar Knotschke niet te creëren. Slechts tweemaal was hdm in de eerste helft gevaarlijk in de cirkel van de tegenstander. De thuisploeg zette daar een aantal gevaarlijke kansen en vijf strafcorners tegenover. Uit die vijfde corner scoorde Den Bosch de 1-0. Niet Frederique Malta, maar Danique van de Veerdonk wist het Haagse doel te treffen.

De Bossche ploeg begon furieus aan de tweede helft, maar hdm overleefde de storm en wist in de 45e minuut zelf te scoren. Mila Muyselaar maakte de 1-1 door een knap backhandschot vanaf de rand van de cirkel. Lang kon hdm alleen niet genieten van de gelijkmaker. Vijf minuten na de 1-1 tikte Danique van de Veerdonk de bal langs doelvrouw Julia Remmerswaal, 2-1. In het vierde kwart kon hdm geen vuist meer maken en kreeg het vlak voor tijd nog de 3-1 tegen (Lidewij Welten). Hdm is voor dit seizoen uitgespeeld, Den Bosch kan zich opmaken voor de play-off finale tegen Amsterdam.