Eva de Goede naar Dames 1 HGC

International Eva de Goede heeft besloten om volgend seizoen de hockeysters van HGC te versterken. Eva (32), middenvelder, komt van AHBC Amsterdam, waar zij vanaf 2010 in Dames 1 speelt. Ze speelde in haar jeugd bij hockeyclub Phoenix in Zeist. Via een korte periode bij Schaerweijde ging ze vanaf seizoen 2005-2006 voor Kampong spelen, het eerste jaar in Meisjes A1. Zij debuteerde in de hoofdklasse bij Dames 1 Kampong, op 17 jarige leeftijd in 2006-2007. Zij werd met Dames 1 Amsterdam in seizoen 2012-2013 en 2018-2019 landskampioen en op 22 april 2019 werd voor de 14e keer sinds 1975 de finale van de EuroHockey Club Champions Cup gewonnen.

Eva, 235 caps, debuteerde ook, op haar 17e, in Oranje, zelfs voor dat zij debuteerde in de hoofdklasse. Zij heeft op jonge leeftijd al laten zien van grote waarde voor het Nederlandse vrouwenhockey te zijn. Sindsdien is Eva een vaste waarde in het Nederlands team, waarvan zij captain is. Eva heeft de afgelopen 12 jaar bijna alle prijzen gewonnen met Oranje, waaronder tweemaal Olympisch goud (2008/2012) en éénmaal zilver (2016) en is uitgeroepen tot FIH “Female Player of the Year” in 2018 en 2019! Eva kijkt met enthousiasme vooruit naar haar vierde Olympische Spelen.

Eva: “Na vele mooie jaren bij Amsterdam, waar ik met veel plezier en dankbaarheid op terugkijk, heb ik besloten een nieuwe weg in te slaan. Ik vind het een uitdaging om bij Dames 1 HGC mijn ervaring en energie in te zetten om het team beter te maken.”

Mark van Loon, bestuurslid tophockey, zegt: “Natuurlijk zijn wij enorm blij en trots dat Eva ervoor heeft gekozen om voor HGC te gaan spelen. De komst van zo’n ervaren topspeelster en international sluit goed aan bij de doelstelling om met Dames 1 grote stappen te zetten in de hoofdklasse. Eva is een enorme aanwinst voor het team en een geweldig voorbeeld voor de jongere spelers! We heten haar van harte welkom.”