Voorbeschouwing Vitesse – ADO Den Haag

ADO Den Haag neemt het vrijdagavond in speelronde 29 van de eredivisie op tegen Vitesse. Waar ADO Den Haag vecht tegen degradatie, strijdt Vitesse nog volop mee voor plek 2 achter de beoogde kampioen Ajax. De wedstrijd start vrijdagavond om 20.00 uur en wordt gespeeld in stadion Gelredome in Arnhem. Het duel tussen Vitesse en ADO Den Haag staat onder leiding van arbiter Jochem Kamphuis.

Vitesse – ADO Den Haag werd al 23 maal eerder gespeeld in de eredivisie. Vitesse wist 11 keer te winnen, ADO Den Haag 5 en 7 keer werd het een gelijkspel. Vorig seizoen wisten de Hagenaars in Arnhem knap met 0-2 te winnen door doelpunten van Lex Immers en Crysencio Summerville. Dit seizoen verloor de ploeg van Ruud Brood al tweemaal van de Arnhemmers. Voor de competitie werd in Den Haag met 0-2 verloren door twee treffers van Armando Broja. In de achtste finale van de KNVB Beker won Vitesse in eigen huis met 2-1. Loïs Openda en Matús Bero waren trefzeker namens Vitesse, voor ADO Den Haag scoorde Amar Catic. Het wordt sowieso een zwaar duel voor ADO Den Haag. Vitesse is de laatste 5 duels ongeslagen en haalde daarin 13 punten. Hekkensluiter ADO Den Haag leed de laatste 4 duels een nederlaag. Afgelopen weekend werd nog ruim verloren in het thuisduel met subtopper FC Utrecht, 1-4.

ADO Den Haag gebruikte dit seizoen al 37 spelers in de eredivisie, een veelzeggend getal. Ook de trainerswissel heeft nog niet tot het gewenste effect geleid. Mathematisch gezien is Ruud Brood de slechtste ADO Den Haag trainer met 11 punten uit 20 wedstrijden. Daarnaast is er ook een overname van de club in de maak, maar inmiddels heeft de Zwitserse Cosinus Group al twee deadlines laten verlopen om aan de betalingsvoorwaarden te voldoen. Lekker loopt het dus allemaal niet bij de Haagse voetbalclub. Inmiddels zijn ook SC Heerenveen en ADO Den Haag in gesprek over een aanstaande transfer van Milan van Ewijk. Ook de speler zelf heeft toestemming gekregen van ADO Den Haag om met de Friezen in gesprek te gaan. Degradatie lijkt onvermijdelijk, de club zal opnieuw moeten bouwen.

Vitesse is nog volop in de race om plek 2, waar het PSV en AZ nog voor zich moet dulden. De zege op FC Twente afgelopen weekend in de allerlaatste minuut, heeft voor een boost gezorgd bij de Arnhemmers. Dit geeft niet alleen een mentale boost voor de laatste eredivisie duels, maar zeker ook voor de aanstaande bekerfinale tegen Ajax. Voorlopig blijft Vitesse in de schaduw van Ajax, PSV en AZ. Maar dit kan straks natuurlijk ook voordelig uitpakken in de strijd om plek 2.

Redactie: Haagsetopsport.nl

Foto: Archief