ADO Den Haag pakt een punt in Arnhem tegen Vitesse

ADO Den Haag heeft vrijdagavond op bezoek in Arnhem, tegen de nummer vier van de ranglijst Vitesse, een punt gepakt. In het GelreDome wisten beide ploegen het net niet te vinden. Na negentig minuten had scheidsrechter Jochem Kamphuis achtmaal de gele kaart getrokken waarvan er zes werden voorgehouden aan de Hagenaars.

Ondanks het grote veldoverwicht van de Arnhemmers (73% balbezit) en een hoekschoppenverhouding van vijftien tegen twee slaagde de thuisploeg er nauwelijks in om tot echte mogelijkheden dan wel kansen te komen. Trainer Ruud Brood van de Hagenaars had van te voren aangekondigd dat hij alleen nog spelers zou opstellen met voldoende intrinsieke motivatie waarbij het opviel dat Kramer, waarvan de club liet weten dat hij ontbrak vanwege privé omstandigheden, ontbrak maar ook El Khayati en Mokthar maakten geen deel uit van de wedstrijdselectie.

Voor rust kwam Vitesse niet echt tot uitgespeelde kansen, al was de ploeg wel dichtbij een voorspong. Oussama Tannane raakte de kruising.  Ondanks het vele balbezit lukte er weinig bij de thuisploeg en wist het voor rust niet één goed uitgespeelde kans te creëren. ADO kreeg wel wat mogelijkheden om via de counter gevaarlijk te worden, maar de precisie ontbrak bij de Hagenaars. Na de thee kwam de thuisploeg wel gevaarlijk voor het Haagse doel, waarbij vooral Chelsea huurling Broja kansen kreeg om de score te openen maar hij had zijn vizier niet op scherp staan. De thuisploeg bleef op zoek gaan naar de 1-0 en werd uit een vrije trap van Tannane gevaarlijk terwijl Alois Oroz, de vervanger van de afwezige Danilho Doekhi, de bal net naast het doel van Martin Fraisl kopte. 

Marko Vejinović werd nog een keer dreigend voor het Vitesse doel maar Pasveer was bij de les in het doel van de gastheer. De thuisploeg ging daarna vol voor de drie punten, maar de bezoekers kwamen niet echt in de problemen zodat de eindstand van 0-0 een logisch resultaat was.

Over twee weken hervat ADO de competitie (met wat publiek) als Fortuna Sittard op bezoek komt.

Karakteristieken


Vitesse Arnhem  – ADO Den Haag:   0 – 0  (0 – 0)

Scoreverloop:     –   

Scheidsrechter:  Jochem Kamphuis     Toeschouwers: 0

Gele kaarten: Tannane, Tronstad (Vitesse), Besuijen, Vejinović, Philipp, Pinas, Zuiverloon, Kemper (ADO/DH)    

Opstelling Vitesse: Pasveer, Dasa, Rasmussen,Oroz, Bazoer,Tannane, Wittek (46/Vroegh),  Tronstad (61/Darfalou), Bero, Openda (83/Bruns), Broja (83/Huisman)   

Opstelling ADO Den Haag: Fraisl, van Ewijk, Zuiverloon, Pinas, Kemper, De Boer, Vejinović, Pascu (74/Familia-Castillo), Besuijen, Arweiler, Kishna (46/Philipp)    

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Archief