Zwakke eerste helft nekt ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft in het Cars Jeans Stadion met 1-4 verloren van FC Utrecht. De 0-3 ruststand symboliseerde het krachteloze voetbal van de thuisploeg. De Hagenaars begonnen zonder Peet Bijen, Daryl Janmaat, Gianni Zuiverloon, Michiel Kramer, Dario Del Fabro, Nasser El Khayati, Youness Mokhtar en Jamal Amofa, waardoor twee spelers hun debuut maakten. Cain Seedorf (neefje van oud-topvoetballer Clarence) en Xander Severina maakten hun opwachting in de basiself van trainer Ruud Brood.

ADO Den Haag maakte in de eerste helft al een uitgebluste indruk. Het voetbal waar ADO Den Haag tot enkele jaren geleden zo bekend om stond, is geheel verdwenen. Zo onrustig als het in de club de laatste jaren is geweest, is het nu ook steeds vaker terug te zien op het veld. Het elftal van Ruud Brood kwam maar zelden over de middellijn en grossierde in veel balverlies en weinig daadkracht in de duels.

Degradatie

Het lijkt er op dat de Hagenaars zich al hebben neergelegd bij degradatie. Het lijstje van afwezigen bij de Haagse profclub was lang, maar ook de groep die daar achter zit, heeft weinig te vertellen in de eredivisie. Het minste wat je kunt verwachten is een gezonde dosis werklust. Ook dat ontbeerde voor rust bij de tweede Haagse garnituur. FC Utrecht speelde zeker ook geen geweldige wedstrijd, maar door treffers van Kerk, Van Overeem  en Boussaid beslisten de Domstedelingen het duel al in de eerste helft.


Feller
Na de rust paste trainer Ruud Brood drie wissels toe. Het gaf aan Haagse zijde wat meer energie. Een feller ADO Den Haag kwam echter zelden toe aan uitgespeelde kansen. FC Utrecht hoefde na de grote voorsprong niet zo erg meer, waardoor het een spel van kat-en-muis werd. FC Utrecht-huurling Jonas Arweiler, één van de drie invallers aan Haagse zijde, zorgde ruim een kwartier voor het einde van het duel nog wel voor een minimaal  hoogtepuntje bij ADO Den Haag door de 1-3 aan te tekenen.

Nummer 37
Twee minuten later lag de bal echter weer achter ADO-goalie Martin Fraisl. Een van richting veranderd schot van Adam Maher belandde in het Haagse doel. Een kwartier voor tijd maakte speler nummer 37 (het hoogste aantal spelers ooit door een club in de eredivisie gebruikt), Silvinho Esajas, als invaller en debutant zijn opwachting in het Haagse elftal.


ADO Den Haag zag ook FC Emmen na een 3-1 zege op RKC Waalwijk verder weglopen op de ranglijst. Het geeft de positie van de Hagenaars als hekkensluiter een nog triestere aanblik dan dat het vorige week al deed. De rest van het seizoen lijkt voor ADO Den Haag een martelgang te gaan worden. Het heeft zich al neergelegd bij degradatie. Het vizier moet nu op het volgend seizoen waar een mix van jong en oud vol vechtlust de weg terug naar de eredivisie in zal moeten slaan. 

Karakteristieken

ADO Den Haag – FC Utrecht 1-4 (0-3)

Scoreverloop: 10. Kerk 0-1, 17. Van Overeem 0-2, 44. Boussaid 0-3, 72. Arweiler 1-3, 74. Maher 1-4
Scheidsrechter: Dennis Higler

Toeschouwers: 0

Geel: Marko Vejinovic en Kees de Boer (ADO Den Haag)

Opstelling ADO Den Haag

Fraisl; Seedorf (77. Esajas), Van Ewijk, Pinas, Kemper (81. Familia-Castillo); Adekanye (46. Pascu), Vejinovic, Gomelt (46. De Boer); Besuijen, Kishna, Severina (46. Arweiler)

Opstelling FC Utrecht

Oelschlägel; Ter Avest (75. Van der Maarel), Benamar (82. Bergström), Janssen, Warmerdam; Maher, Boussaid (75. Dalmau), Van Overeem (75. Gustafson); Kerk, Mahi (35. Sylla), Ramselaar (45. Van de Streek).

Redactie: Ronald Mooiman

Foto’s: Martin van Oostveen