The Hague Royals terug op aarde na pak slaag in Limburg

Coach Bert Samsom zal zich tijdens de wedstrijd wel een aantal keren hebben afgevraagd waar zijn team mee bezig was. Het team in vorm verloor na een sterk eerste kwart kansloos van een ook al niet geweldig BAL uit Weert: 75-49.

De Limburgers hadden als reactie op de dramatisch verloren wedstrijd in Den Haag van een aantal weken geleden goed hun huiswerk gedaan. 42 punten maar liefst had een ontketende Deividas Kumelis tegen de Limburgers gescoord, waaronder een onwaarschijnlijke buzzer beater in de laatste seconde. Deze keer stond hij tekens in een dubbele dekking en kon hij zijn stempel niet drukken op het aanvalsspel van de Royals. Dus was het aan zijn teamgenoten om het over te nemen, maar die gaven in grote delen van de wedstrijd ook niet thuis.

Royals scherp van start
Het begin van de wedstrijd was voor de scherp startende bezoekers. Door driepunters van Tim Troussel en Eric Kibi werd BAL onder druk gezet , waaronder zij zich maar moeizaam uit konden spelen. Vooral het sterkste wapen van de gastheren, de driepunter, liet hen danig in de steek. Nul op negen na het eerste kwart is bijzonder matig. Daar tegenover was het vooral Kibi die zich liet gelden met tien punten. Dat hadden er nog meer kunnen zijn als hij wat zorgvuldiger van de vrijeworplijn zou zijn geweest. Daar zouden zijn teamgenoten later in de wedstrijd ook last van krijgen. Met de tussenstand 16-18 trokken de Royals voorlopig aan het langste eind.

Al eerder dit seizoen ging het in het tweede kwart volledig mis en deze keer was het geen uitzondering.  BAL begon eindelijk beter te schieten en had in de verdediging elke rebound. De enige die zich in deze periode aan de Haagse malaise onttrok, was Alhassan Barrie die in zijn eentje bijna de hele productie van de Royals voor zich opeiste. Helaas kon hij niet verhinderen dat BAL snel uitliep naar een negen punten voorsprong bij rust: 38-29.

Gemiste kansen
Meteen na de rust hadden de bezoekers de kans om weer in de wedstrijd te komen. BAL kwam binnen een paar minuten op vijf teamfouten te staan, wat telkens vrije worpen opleverden. Die werden echter heel matig genomen door de Royals, waarbij zelfs Kumelis heel matig acteerde. Zes punten was het kleinste verschil in dit kwart maar helaas werden de gastheren door de improductieve aanval van The Hague Royals weer in het zadel geholpen. Zonder zelf te imponeren liepen de Limburgers weer uit tot een tussenstand van 51-41.

Nog leek niets verloren, maar waar de Hagenaars gedurende de laatste periode met hun hoofd waren zal wel altijd een raadsel blijven. Het ene misverstand na het andere en zelfs loopfouten maakten er voor BAL een makkelijke avond van, waarbij de Limburgers ook eindelijk iets beter gingen spelen. Geheel onHaags lieten de Royals zich gewillig  naar de slachtbank leiden.

Volgende week moet het tegen Aris in het verre Leeuwarden een stuk beter om de competitie naar tevredenheid af te sluiten. Waarna diezelfde tegenstander voor de beker op bezoek komt in het Zuiderpark.

Redactie: Ruud van de Graaf