Simpele winst ADO Den Haag vrouwen op Excelsior vrouwen

In het kader van de Eredivisie Cup ontvingen de vrouwen van ADO Den Haag vrijdagavond in het Cars Jeans Stadion de vrouwen van Excelsior Rotterdam. Trainer Sjaak Polak van de Haagse vrouwen had zijn basisopstelling in vergelijking met de laatste competitiewedstrijd uit tegen Ajax behoorlijk door elkaar gegooid. Lorsheyd, Gwyneth Hendriks, Ravensbergen, Noordam, van Belen en Rijsbergen begonnen dan ook op de bank.

Na een 2-1 voorsprong bij rust trok de thuisploeg uiteindelijk met 4-1 aan het langste eind. Al na drie minuten was het Eline Koster die de thuisploeg op voorsprong zette na een assist van Bo Vonk. Lang konden de ADO vrouwen niet van de voorsprong genieten want Priscilla Mesker  verschalkte met haar hoofd eigen doelvrouw Maaike van Klink, waardoor de ploeg van trainer Sjaak Polak weer opnieuw op zoek moest naar een voorsprong. De thuisploeg bleef duidelijk de bovenliggende partij en zette de Rotterdammers vast op eigen helft. Na een kleine tien minuten was het jonkie Manon van Raay die oog in oog met Simara van der Valk het overzicht bewaarde en de bal strak in het doel schoot. Behoudens een vrije trap van Eline Koster, die knap gekeerd werd door van der Valk, viel er weinig meer te beleven in de eerste helft. Na de rust ging de thuisploeg op zoek naar uitbreiding van de score. Ook nu was de thuisploeg duidelijke de meerdere van de Rotterdammers en bestookten het doel van keepster van der Valk, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het aanvankelijk niet. Na twintig minuten brak spits Eline Koster door, maar werd op de rand van de zestien meter grof onderuit gehaald door de doelvrouw van de bezoekers en scheidsrechter Preston Henshuijs was dan ook onverbiddelijk en trok gelijk de rode kaart waardoor de bezoekers met tien speelster verder moesten. Een kleine tien minuten later was het opnieuw Koster die het net wist te vinden en in de derde minuut van de extra tijd bepaalde Pleun Raaymakers de eindstand op 4-1.   

ADO Den Haag – Excelsior Rtd.:   4 – 1    (2 – 1)


Karakteristieken

Scoreverloop: 3e min. 1-0 Koster, 6e min. 1-1 Mesker (e.d.), 9e min. 2-1 v.Raay, 76e min. 3-1 Koster, 99+3 min. 4-1 Raaymakers

Scheidsrechter: Prestons Henshuijs

Gele kaarten: v.Oosten  (ADO DH)

Rode kaart: v.d.Valk (Excelsior)

Opstelling ADO Den Haag:  v.Klink, Vonk (46/ v.d.Born), Nelemans, Mesker, Raaijmakers, Koster, IJzerman, Sellies (90/v.Belen), Boshuizen, v.Raay, v.Oosten


Opstelling Excelsior Rtd.:v.d.Valk,Kersten (85/Aljawahiri),  Nieuwland, Ibes (26/Piqué), Bhagerath (46/Hendriks), v.Erk, Noordermeer, Kagenaar, Huismans (67/Geenen), Hemminga (46/Knoester), RidderRedactie: Rob Blankenstein

Foto’s: Ashton Tokromo