Geen stunt ADO Den Haag vrouwen tegen Ajax vrouwen

De vrouwen van ADO Den Haag zijn zondagmiddag op het complex De Toekomst in Amsterdam tegen de vrouwen van Ajax tegen een 1-0 nederlaag aangelopen. Bij rust was er nog niet gescoord in Amsterdam.

Het eerste schot van de wedstrijd op doel kwam van Gwen Hendriks, maar de bal was een makkelijke prooi voor Lize Kop in het doel van de thuisclub.  Vervolgens was het international Sherida Spitse die haar vrije trap op de lat uiteen zag spatten boven keepster Barbara Lorsheyd van de Hagenaars.

De ploegen hielden elkaar daarna goed in evenwicht, waarbij de vrouwen van trainer Sjaak Polak aan Haagse kant  het goed compact hielden. Liz Rijsbergen probeerde het vanaf de zijkant maar zag de bal net voorlangs het Amsterdamse doel verdwijnen. Chasity Grant, die in de zomer van 2020 de switch maakte van Den Haag naar Amsterdam, kreeg vlak voor rust nog een goede mogelijkheid  maar ze miste de bal die net voor het Haagse doel langs ging. Dit wast tevens het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Na de thee kwam de thuisploeg op voorsprong door een treffer van Samantha van Diemen op aangeven van Linda Bakker. Een paar minuten later voorkwam Lorsheyd dat de Amsterdamse voorsprong kon worden uitgebreid na de enorme kans van Grant op aangeven van Marjolijn van den Bighelaar.

Een kwartier voor tijd kreeg Grant weer een hele grote kans om haar oude ploeg pijn te doen, maar opnieuw was het Lorsheyd die dat voorkwam. Hierna kreeg ADO nog een vrije trap voor het Amsterdamse doel maar de bal verdween recht in de handen van de doelvrouw van de thuisploeg. In de laatste vijftien minuten bracht trainer Sjaak Polak met Eline Koster en Anne Sellies twee extra aanvallers. Ravensbergen en Koster kregen daarna nog de beste kansen. Een daarvan ontstond na een misser in de verdediging van de Amsterdammers. Wederom doelvrouw Lize Kop van de thuisploeg was Koster te snel af. De mogelijkheid van Ravensbergen werd op het laatste moment geblokt.

In de extra tijd meldde Lorsheyd zich nog in het Amsterdamse strafschopgebied bij een laatste hoekschop maar dat mocht ook niet meer baten. Beide ploegen komen elkaar later weer tegen in de kampioenspoule waarbij alle ploegen (PSV, Ajax, FC Twente en ADO Den Haag) beginnen met de helft van het aantal in de reguliere competitie verzamelde punten.

Komende vrijdag krijgen de Haagse vrouwen in het Cars Jeans Stadion voor de Eredivisie Cup de vrouwen van Excelsior op bezoek.                         


Ajax – ADO Den Haag:   1 – 0   (0 – 0)

Karakteristieken

Scoreverloop: 49e min. 1-0 v.Diemen

Scheidsrechter: van Zuillichem

Gele kaarten: Spitse (Ajax)

Opstelling Ajax: Kop, E.Bakker (88/Sabajo), Doorn, v.d.Gragt, L.Bakker, v.Diemen, Pelova, Spitse, v.d.Bighelaar, Tromp (74/Dijkstra), Grant 


Opstelling ADO Den HaagL Lorsheyd, G.Hendriks, Verspaget, Nelemans (69/IJzerman), Raaijmakers (84/Sellies), Noordam, Boshuizen (69/Koster), Ravensbergen, Rijsbergen, v.Belen, Dessing


Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Archief