Voorbeschouwing ADO Den Haag – FC Utrecht

Voor hekkensluiter ADO Den Haag staat zondagmiddag om 14.30 uur de 28e competitiewedstrijd tegen FC Utrecht op het programma. Het duel wordt gespeeld in het Cars Jeans Stadion in Den Haag en staat onder leiding van arbiter Dennis Higler. Het zal een lastige wedstrijd worden voor de thuisploeg, aangezien FC Utrecht op een keurige 7e positie op de ranglijst staat.

Van de 33 eerdere duels tussen ADO Den Haag en FC Utrecht, won de thuisploeg er 11. FC Utrecht ging er eenmaal minder vandoor met de zege en 12 keer werd het gelijk. Van de laatste 4 edities wisten de gasten er maar liefst 3 te winnen. Vorig seizoen kwam ADO Den Haag met 2-0 voor, maar trok FC Utrecht uiteindelijk toch nog met 2-4 aan het langste eind. Eerder dit seizoen werd het in Utrecht 1-1. De statistieken lijken in het voordeel van FC Utrecht, dat 5 van haar laatste 6 uitduels wist te winnen.

De opdracht voor ADO Den Haag is duidelijk. Met nog 7 wedstrijden te gaan en evenveel punten achterstand op een nacompetitie plek, telt alleen de overwinning. In verdedigend opzicht heeft ADO Den Haag toch wel een probleem. Peet Bijen, Daryl Janmaat, Gianni Zuiverloon en Jamal Amofa zijn allen niet inzetbaar. Ook Dario Del Fabro lijkt niet op tijd wedstrijdfit.

Vermoedelijke opstelling ADO Den Haag: Fraisl, van Ewijk, Kemper, Pinas, Castillo, Goossens, Vejinovic, El Khayati, Adekanye, Kramer, Kishna.

Bij ADO Den Haag is de kans groot dat Mila van Ewijk na dit seizoen vertrekt. SC Heerenveen legde van de week al een bod van een aantal ton neer bij de clubleiding van ADO Den Haag, maar deze is nog niet geaccepteerd. ADO Den Haag kreeg ook een aanbieding van het Duitse SV Darmstadt en naar verluidt zouden ook FC Utrecht en Fortuna Sittard van Ewijk in de gaten houden. Eerder al werd van Ewijk gelinkt aan Schalke 04, Hamburger SV, Celtic, KAA Gent en een aantal Nederlandse subtoppers.

Ricardo Kishna blijft wel langer bij ADO Den Haag. Zijn verbintenis loopt na dit seizoen af, maar ADO Den Haag gaat de optie om met 1 jaar te verlengen lichten in zijn contract. In totaal staan er 21 spelers bij ADO Den Haag op de lijst om na dit seizoen te vertrekken door aflopende contracten. 15 spelers beschikken over een doorlopend contract. Daryl Janmaat, Marko Vejinovic en Luuk Koopmans zouden gebruik kunnen maken van een degradatieclausule in hun contract en bij degradatie van ADO Den Haag naar de Keuken Kampioen Divisie onder bepaalde voorwaarden dus kunnen vertrekken. De clubleiding van ADO Den Haag wil met Michiel Kramer, Nasser El Khayati, Shaquille Pinas, John Goossens, Martin Fraisl, Youness Mokhtar en Cain Seedorf in gesprek over hun toekomst. Voor Dario Del Fabro, Ilay Elmkies, Jonas Arweiler, David Philipp, Juan Familia-Castillo, Bobby Adekanye en Lassana Faye lijkt de huurovereenkomst in principe tot een einde te komen na dit seizoen.

Bij FC Utrecht ontbreekt zondag Tommy St. Jago, waarom is niet bekend. Wel sluiten Sander van de Streek en Simon Gustafson weer aan bij de selectie van hoofdtrainer René Hake. Wie St. Jago zondag vervangt, is nog niet bekend. Eventueel Emil Bergström of Benaissa Benamar zou op de positie van St. Jago uit de voeten kunnen. Adrián Dalmau, die tegen Fortuna Sittard de winnende treffer maakte, start sowieso op de bank bij FC Utrecht.

Opvallend detail is dat FC Utrecht dit seizoen voornamelijk punten morst tegen laag geklasseerde teams. Tegen Fortuna Sittard, ADO Den Haag en PEC Zwolle werd gelijk gespeeld en van FC Emmen werd zelfs verloren.

Met Michiel Kramer komt FC Utrecht een oude bekende tegen. Naast Kramer maakt ook FC Utrecht-huurling Jonas Arweiler deel uit van de ADO Den Haag-selectie. Bij FC Utrecht speelt Eljero Elia, die voor ADO Den Haag in het Betaald Voetbal debuteerde. FC Utrecht kan zondagmiddag een clubrecord neerzetten, de ploeg van trainer René Hake kan voor de 5e maal op rij een uitwedstrijd winnen.

Redactie: Haagsetopsport.nl

Foto: Archief