HGC komt tekort tegen Kampong

Kampong was vandaag te gast op de Roggewoning in Wassenaar. Voor HGC een belangrijke pot omdat ze de hete adem van Pinoké op de ranglijst nog steeds in de nek voelen.

Ondanks de afwezigheid van twee Argentijnse HGC spelers met Pro League verplichtingen, is er zeker hoop op een verrassing door de Wassenaarse ploeg. Vanaf de eerste minuut werd de aanval meteen vol ingezet. Kampong liet dat gecontroleerd toe en probeerde vervolgens vanuit een snelle counter het doel aan de overkant te bereiken. Na tien minuten spelen lukte dat ook en werd op deze wijze de score geopend door Bjorn Kellerman. Hij zette de gasten op 0-1. Dit werd pas een kwartier later recht getrokken door een rake strafcorner door Seve van Ass.

Twee maal scoren door Kampong

Het aanvallende spel van de thuisploeg leverde prachtige momenten op, maar daardoor waren er ook wel momenten dat de verdediging niet helemaal dicht zat. Het spel golfde op hoog tempo heen en weer tussen de cirkels. Keeper Sam van der Ven wist een aantal keren de aanval van Kampong te stoppen. Maar in het tweede kwart bracht Boet Phijffer zijn ploeg toch op voorsprong en al snel prikte opnieuw Bjorn Kellerman de bal langs de keeper van de thuisploeg. 1-3 bracht het idee dat het niet zou gaan lukken in Wassenaar.

Eindstrijd

Maar het was HGC die met een werkelijk prachtige aanval opnieuw tot scoren kwam. Een prachtig samenspel van Nicholas Budgeon en de snelle Kenta Tanaka bracht de score na een uur speeltijd naar 2-3. Zo hadden de mannen van coach Paul van Ass er graag nog minimaak één ingeprikt, maar daar was helaas de tijd te kort voor.

Ook Kampong wist niet meer te scoren maar kwalificeerde zich door deze winst wel als tweede ploeg voor de play-offs in de Heren Hoofdklasse. Doordat de wedstrijd van directe concurrent Pinoké in 0-0 eindigde blijft HGC op een 4e plek met maar 1 punt verschil.

Klein Zwitserland ging in en tegen Den Bosch met 2-1 onderuit. Austin Smith was voor de Bosschenaren tweemaal trefzeker vanuit een strafcorner. Aki Käppeler van KZ schoot -eveneens uit een strafcorner – de aansluitingstreffer (zijn tiende in totaal) binnen, maar het leverde niet de punten op die de Hagenaars graag mee naar huis hadden willen nemen.