Hdm zeker van play-offs, HGC verliest met grote cijfers

De hockeysters van hdm hebben zich zondag geplaatst voor de play-offs om de landstitel. Bij directe concurrent Pinoké speelde het met 1-1 gelijk. Alleen bij een overwinning op hdm zou de thuisploeg nog een theoretische kans hebben zich te plaatsen bij de beste vier. Samen met Amsterdam, Den Bosch en SCHC kan hdm om het landskampioenschap.

Pinoké ging voortvarend van start op zoek naar een vroege goal en keek hdm na het eerste kwart tegen een 1-0 achterstand aan. De ploeg van coach Ivar Knotschke liet zich hierdoor niet ontmoedigen en maakte via een strafcorner van Pien van Nes op slag van rust gelijk. Door een gele kaart van Tessa Clasener stonden de hdm’ers enkele minuten met een man minder in het veld. Pinoké wist hier alleen niet van te profiteren. Hdm speelde de wedstrijd vervolgens keurig uit en gaf geen kansen weg aan de thuisploeg. HDM heeft nu 37 punten uit achttien wedstrijden en is dus niet meer bij te halen voor de concurrentie.

Het elftal van HGC speelde een moeizame uitwedstrijd tegen het lager geklasseerde Kampong, dat uit de startblokken schoot. Binnen twintig minuten had HGC letterlijk het nakijken door twee doelpunten van Zuidhof. De vroege goals gaven de Utrechters nog meer vleugels en bij de rust was de score verdubbeld naar 4-0. Ook in de  tweede helft konden de Wassenaarse vrouwen geen enkel moment een vuist maken en liep Kampong zelfs verder uit naar 6-0. Julie Sytsema maakte nog wel de eretreffer voor HGC, waardoor de eindstand op 6-1 kwam.

Met vijftien punten staat HGC negende op de ranglijst en is het nog lang niet veilig voor behoud in de Hoofdklasse. De nummer laatst in de stand, Laren staat immers op tien punten.

Redactie: Vyron Verkijk

Foto: Archief