Haagse dames pikken punt van Stichtse

Een spannende donderdagavond wedstrijd op Sportcomplex Groenendaal voor hdm. Na het behalen van een play-off plek afgelopen zondag tegen Pinoké, ontvangen de Haagse dames nu SCHC. Dit team is ook één van de playoff-ploegen in de Hoofdklasse dames. Er is echter weinig tijd voor terugkijken want de volle focus is alweer op deze partij.

Geen punten voor de rust

Dat was ook zeker nodig, het eerste kwart was qua overmacht duidelijk voor SCHC. Er waren voor het mooi net iets te veel acties voor het doel van keeper Julia Remmerswaal. De dames van coach Lucas Judge zouden het vandaag niet cadeau geven en zette vol in op de aanval. Dat leverde echter geen punten op voor de Stichtse in de eerste helft. Aan het einde van de tweede kwart kwam hdm meer in beeld. De aanvallen werden beter opgezet en de dames drongen vaker door tot in de cirkel van de gasten. De treffer kwam er echter niet, ook niet uit een strafcorner die werd genomen door Pien van Nes.

SCHC op voorsprong

De strijdlust moet in de rust zijn aangewakkerd, wat meteen in het begin van het derde kwart scoorde Pien Dicke voor het rood-blauwe team. De druk op de thuisploeg bleef onverminderd fel. Toch kwam er steeds meer vuur in het team van hdm. Druk, druk, druk! galmde het steeds over het veld in Den Haag. Coach Ivar Knötschke wist dat alleen volle inzet op de aanval het antwoord zou zijn op dit spel van SCHC.

Langszij in slotfase

Die inzet werd beloond met de gelijkmaker aan het einde van de wedstrijd. Een strafcorner die werd genomen door Ashley Hoffman kon in de rebound door Imme van Es worden afgemaakt tot een 1-1 stand. Knappe prestatie van hdm die in de play-offs deze tegenstander nogmaals gaat tegenkomen.