Hdm wint test voor play-offs, HGC zakt op de ranglijst

Voor het eerst in 23 wedstrijden in de Hoofdklasse hebben de hockeyvrouwen van hdm een wedstrijd gewonnen van 19-voudig landskampioen Den Bosch. Nota bene in een uitwedstrijd tegen de favoriet voor de landstitel wist de ploeg van Ivar Knotschke zondag verrassend met 1-2 te winnen.

Hdm kwam na vijf minuten al knap op voorsprong door een schot van Erica Sanders langs keepster Josine Koning (0-1). Het was pas de tweede keer dit seizoen dat Den Bosch een tegendoelpunt moest incasseren. En de Haagse ploeg drukte door. Binnen een kwartier stond het 0-2 na een mooie push van routinier Pien van Nes uit een strafcorner. Het was voor Van Nes alweer haar twaalfde doelpunt dit seizoen.

Vierde
In het tweede kwart nam Den Bosch de controle van de wedstrijd over en kwam het terug tot 1-2. (Frederique Matla, strafcorner). Na rust bleef Den Bosch domineren en kreeg het ook meerdere strafcorners. Maar de hdm’ers hielden knap stand en de wedstrijd eindigde dus in een 1-2 overwinning voor de Haagse bezoekers. Ondanks de goede zege blijft hdm vierde in de stand, Den Bosch moet de koppositie afstaan aan Amsterdam.
 
HGC
Waar de vrouwen van hdm zich kunnen opmaken voor de strijd om de landstitel, vechten die van HGC tegen degradatie. Ze kunnen de hete adem van Victoria, Kampong en Laren immers in de nek voelen. Zondagmiddag nam HGC het in Bilthoven op tegen SCHC, de nummer drie in de Hoofdklasse.

Al vroeg kwam HGC op een 1-0 achterstand, maar Stefania Antoniazzi maakte twee minuten later alweer de 1-1 gelijkmaker. Vervolgens bleek SCHC toch een maatje te groot voor de Gazellen. Twee doelpunten van Pien Dicke en één van Mette Winter zetten de thuisploeg op een 4-1 voorsprong bij rust.

In de tweede helft bleef SCHC het spel maken en liep het comfortabel uit naar 5-1 (Ginella Zerbo). De Wassenaarse ploeg kon door een treffer van Dirkie Chamberlain uit een strafcorner nog terug komen tot 5-2, maar na het derde doelpunt van Pien Dicke was het verzet definitief gebroken. Jibby Janssen zorgde voor de 7-2 eindstand. 

Door de overwinning van Victoria op concurrent Kampong zakt HGC naar de tiende plek in de stand. Met nog twee wedstrijden te gaan is het verschil met de nummer elf (Kampong) één punt en met hekkensluiter Laren slechts twee.

Reactie: Vyron Verkijk
Foto: Archief