Hockeymannen HGC en KZ verliezen


De hockeyers van HGC en KZ hebben vrijdag hun doordeweekse wedstrijd niet in winst kunnen omzetten. HGC verloor in de hoofdstad met 3-2 van Amsterdam, terwijl Klein Zwitserland op eigen veld met 2-1 het onderspit moest delven tegen Pinoké.

HGC lijkt wellicht de boot te missen voor plaatsing voor de play-offs. De Gazellen verliezen de laatste weken punten waardoor deelname aan de play-offs moeilijk wordt. De Wassenaarders namen in de beginfase nog wel de leiding in de hoofdstad door een veldtreffer van Steijn van Heijningen. Vanaf een half uur spelen volgde het Amsterdams kwartiertje van de Belg Tanguy Cosyns. Hij was maar liefst drie maal (tweemaal uit een strafcorner) doeltreffend. Vlak voor tijd wist captain Seve van Ass uit een strafcorner nog de aansluitingstreffer aan te tekenen (2-3), maar het was niet voldoende voor een punt in de strijd voor de plaatsing voor de play-offs.  HGC staat nu op een zesde plaats met ’30 uit 19’, twee punten minder dan Den Bosch en Pinoké.

Klein Zwitserland verloor op eigen veld van datzelfde Pinoké. Beide ploegen hadden te maken veel afwezigen. De thuisploeg kwam in de elfde minuut nog op voorsprong door een treffer van Marco Miltkau. In het vierde kwart besliste de Belg Alexander Hendrickx met twee treffers (waarvan één uit een strafbal) het duel in het voordeel van Pinoké. Klein Zwitserland staat in de Hoofdklasse op een tiende positie met 13 punten uit 19 duels. Alleen Hurley en het nog puntloze Almere staan onder de Steenbokken.


Redactie: Haagsetopsport.nl
Foto’s: Nic van Buttingha Wichers