HGC verspeelt zijn kansen

Zondag moest HGC laten zien of het bij de bovenste vier ploegen hoort en zodoende de play-offs mocht gaan spelen. Deze regiostrijd op het veld van Klein Zwitserland aan de Klatteweg zou het keerpunt zijn tussen aanhaken of afhaken. Het 3-3 gelijke spel hielp de Wassenaarders niet echt veel op weg.

Harde klappen
Het was meteen raak op het veld bij KZ. De Steenbokken wilden graag een stunt laten zien en de Gazellen wisten wat er op het spel stond. Het was KZ dat de eerst klap uit kon delen. Aki Käppeler verzilverde een strafcorner en de toon was gezet. Aan vechtlust ontbrak het zeker niet bij beide teams. Een regioderby lijkt ook altijd meer emotie mee te brengen dan normaal. Zo was er naast het hockeyspel ook nog een strijd gaande tussen de scheidsrechters en KZ-spelers die het niet eens waren met de beslissingen die werden genomen.

Tanaka
Met de sterke start van de thuisploeg in het eerste kwart had niemand verwacht dat alles zou omslaan in een paar minuten. De Japanse HGC-speler Kenta Tanaka kon, op aanlevering van de bal door Steijn van Heijningen, op zijn geheel eigen watervlugge wijze voorbij keeper Koene Schaper komen. Daarna leek het of we naar een herhaling op TV zaten te kijken want binnen een minuut werd door dezelfde nummer 19 en op dezelfde manier de stand op 1-2 gezet.

Tweede helft
HGC-coach Paul van Ass werd nog niet echt rustig van de 1-2 voorsprong in de rust. Let op, het is nog niet gespeeld zei hij. Daaruit blijkt dat hij zijn mannen door en door kent. In eerste instantie was er niet veel aan de hand. HGC was duidelijk de bovenliggende ploeg. Met een 1-2 voorsprong en een hele reeks strafcorners hadden de Gazellen het eenvoudig af kunnen maken. Maar dat gebeurde niet. Seve van Ass maakte er wel 1-3 van in de 48e minuut, maar men had veel trefzekerder kunnen zijn bij de andere strafcorners.

Door de plotselinge hoge voorsprong van de gasten zou je verwachten dat de KZ spelers een rake tik hadden gekregen, maar dat zag je niet in het vurige spel. Keeper Koene Schaper vocht voor zijn team en hield zijn gele kader vrij van treffers. Het was opnieuw Aki Käppeler die voor de steenbokken een strafcorner in de touwen sloeg. Het werd daardoor ongekend spannend in deze hockey arena. 2-3 en nog tien minuten te gaan . . .

Opnieuw strafcorner
Een prachtige kans had Ruben Versteeg van KZ, maar hij scoorde niet. Het zou opnieuw een strafcorner worden die deze wedstrijd de einduitslag zou geven. Met nog een paar minuten op de klok was Aki Käppeler opnieuw aan zet maar deze werd knap gestopt door Sam van der Ven. De keeper was daarna kansloos bij de rebound door de Duitse KZ speler Marco Miltkau (3-3).

Er was blijdschap bij de mannen van coach Omar Schlingemann en werden er grappen gemaakt over dit ‘Duitse’ slotakkoord. Bij HGC kon niet worden gelachen. Deceptie, pijn en zware teleurstelling tekenden de gezichten van de spelers die vandaag de play-off bijna zeker uit handen hebben gegeven. De gazellen dropen af na dit gelijkspel tegen Klein Zwitserland dat derde van onderen staat op de ranglijst in de Tulp Hoofdklasse.

Redactie en foto’s: Frank van der Leer.