Eline Koster is klaar voor ontmoeting met Ajax vrouwen

De ADO Den Haag vrouwen zijn de play-offs vorige week gestart met een 1-1 gelijkspel in het eigen Cars Jeans Stadion tegen FC Twente. Vrijdag 30 april staat de tweede wedstrijd op het programma als de ploeg van trainer Sjaak Polak op bezoek gaat in Amsterdam bij Ajax op Sportpark De Toekomst, aanvang: 19.30 uur. De ploegen speelden 27 keer eerder tegen elkaar waarbij de residentieclub vier keer aan het langste eind trok en de Amsterdammers vijftienmaal, in acht ontmoetingen kwam er geen winnaar uit de bus. In de huidige competitie moesten de Haagse vrouwen tweemaal hun meerdere erkennen. In Den Haag werd het 0-3, in Amsterdam 1-0.     

De Amsterdamse vrouwen zijn niet goed begonnen aan de kampioenspoule want de wedstrijd afgelopen zondag in Eindhoven tegen PSV ging met 3-1 verloren. In de ontmoeting tegen FC Twente bracht Liz Rijsbergen de ADO vrouwen nog op een 1-0 voorsprong maar uiteindelijk kwam de ploeg uit Enschede toch nog op gelijke hoogte. De achterstand op Ajax bedraagt nu vijf punten. Om dat gat te verkleinen zal ADO Den Haag de eerste uitoverwinning in de competitie moeten boeken sinds 16 november 2012.

“We hebben dit seizoen een ploeg met een echte Haagse mentaliteit. We laten de koppies niet hangen als we achter komen, ” verklaart Eline Koster de huidige competitiereeks van één nederlaag in de afgelopen acht duels. “Daarnaast is de sfeer in de hele selectie goed, we zijn echt een team”.    

De 24-jarige speelster keerde afgelopen seizoen terug van Excelsior Rotterdam en speelde tot nu toe veel wedstrijden, de afgelopen maanden voornamelijk als invalster, en scoorde driemaal in de Eredivisie Cup. Ik heb zeker geen spijt van mijn terugkomst, want meedoen om de prijzen en spelen in de kampioenspoule is uiteindelijk waar je het voor doet en hopelijk kan ik in de laatste wedstrijden nog van waarde zijn”. Mogelijk dus vrijdag al, als ze met haar ploeg de nul tegen de huidige nummer drie van het scorebord hoopt te halen”. Tegen Ajax hoef je onze ploeg niet te motiveren, dat is natuurlijk een wedstrijd op zich. Het is ook de enige club waar we dit seizoen nog geen punten tegen hebben gepakt, dus daar moet nu maar eens verandering in worden aangebracht !”    

Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Ashton Tokromo