ADO Den Haag vrouwen houden FC Twente vrouwen opnieuw in bedwang

De vrouwen van ADO Den Haag zijn de playoffs om het landskampioenschap in het eigen Cars Jeans Stadion begonnen met een gelijkspel. Koploper FC Twente was na de bekernederlaag van vorige week in Enschede op zoek naar revanche, maar slaagde daar dus niet echt in. Na een 1-0 ruststand kwamen de vrouwen uit Enschede niet verder dan een 1-1 gelijkspel en bleken de Haagse vrouwen opnieuw een lastig te bespelen tegenstander.  

In de eerste helft hadden de bezoekers een veldoverwicht maar kwamen nauwelijks tot echt uitgespeelde kansen, behoudens een mogelijkheid voor Rieke Dieckmann die te laat reageerde op een voorzet. De betere kansen waren voor de thuisploeg waarbij Jeannette van Belen net niet bij een voorzet kwam van Shanique Dessing om de bal achter de Twentse doelvrouw te plaatsen. Na krap een halfuur kwamen de Haagse vrouwen toch op voorsprong door een schot van Liz Rijsbergen in de verre hoek, waarbij keepster Daphne van Domselaar er niet goed uitzag. De knappe assist werd verzorgd door van Belen.

Na de thee gingen de bezoekers driftig op zoek naar de gelijkmaker, maar de ploeg van trainer Sjaak Polak bleef goed in de organisatie spelen en had na een kwartiertje pech toen een bal van Shanique Dessing op de binnenkant van de paal belande waardoor de 1-0 op het scorebord bleef staan. Hierna was het de thuisploeg die goed wegkwam, want uit een Twentse corner werd de bal op de Haagse doellat gekopt. Tien minuten voor tijd viel dan toch de gelijkmaker en was het Marisa Olislagers die met een loeiharde uithaal in het vijf meter gebied keepster Barbara Lorsheyd geen schijn van kans gaf. In die slotfase bleef de thuisploeg ondanks wat hectische situaties, die af en toe ontstonden bij Twentse corners, overeind en slaagde er dus opnieuw in om ongeslagen te blijven tegen de ploeg uit Enschede.  Karakteristieken

ADO Den Haag – F.C. Twente:  1 – 1    (1-0)

Scoreverloop: 29e min. 1-0 Rijsbergen, 80e min. 1-1 Olislagers

Scheidsrechter: Tissingh

Gele kaarten: Ypema(FC Twente), Vonk (ADO/DH)

Rode kaart: Raaijmakers (ADO/DH) (2xGK)

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, G.Hendriks, Nelemans, Raaijmakers, Dessing (86/Sellies), Noordam, v.Belen (76/Koster),IJzerman (62/Looijen), Boshuizen, Rijsbergen (76/Vonk)Opstelling FC Twente: v.Domselaar, v.Es, Ypema, Giesen, Olislagers, Stolze (75/Ellouzi), Folkertsma  (46/B.Jansen), Kalma, R.Jansen, Dieckmann, CasparijRedactie: Rob Blankenstein

Foto’s: Ashton Tokromo