FC Twente weer opponent voor ADO vrouwen

Het feest vanwege het bereiken van de eerste bekerfinale in vijf jaar is nog maar net geweest, als de Eredivisie wordt hervat met de kampioensgroep. In de eerste speelronde daarvan krijgt ADO Den Haag Vrouwen de vorige tegenstander FC Twente op bezoek. Beide elftallen stonden 45 keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De Residentieclub won veertien keer, tegenover 23 nederlagen. Achtmaal deelden beide clubs de punten. Dit seizoen is ADO Den Haag Vrouwen nog ongeslagen tegen FC Twente. Eerder dit seizoen boekten de groengelen voor het eerst in bijna zes jaar een uitoverwinning, door dankzij doelpunten van Kayra Nelemans en Jannette van Belen een 0-2 zege te pakken. De thuiswedstrijd eindigde in 0-0.

De afgelopen weken zag FC Twente met de Eredivisie Cup en KNVB Beker twee prijzen aan zich voorbij gaan, maar in de competitie is de zesvoudig landskampioen de club in vorm. De ploeg uit Overijssel is sinds de thuisnederlaag tegen ADO Den Haag Vrouwen namelijk al tien duels ongeslagen. Dit dankt het elftal vooral aan de grote productiviteit. FC Twente scoorde in veertien wedstrijden 46 keer en heeft momenteel drie van de vier topscoorsters en vijf van de zes beste aangevers van de Eredivisie. ADO Den Haag Vrouwen verloor in de laatste zeven duels eveneens slechts één keer, maar speelde er tevens vier gelijk. De achterstand op het leidend drietal bedraagt aan het begin van de kampioensgroep zes punten. Vrijdag krijgt het elftal van Sjaak Polak de kans om dichterbij één van de concurrenten te komen.

“Wij willen zoveel mogelijk punten pakken,” kijkt Maartje Looijen vooruit op de kampioensgroep. “Ik denk dat dit voor ons ook een mooie kans is om te laten zien dat wij niet onderdoen voor een FC Twente, Ajax of PSV en zeker in de kampioensgroep thuishoren.”

Rentree
Afgelopen zaterdag maakte de 22-jarige aanvalster in de gewonnen halve finale van de KNVB Beker na bijna een halfuur haar rentree in een officiële wedstrijd. “Het is heel fijn om weer in het veld te mogen staan en zeker om ook een bijdrage te kunnen leveren aan de overwinning. Ik hoop dat ik dit seizoen nog meer minuten kan gaan maken en we als team deze lijn van goede prestaties kunnen voortzetten.”

Te beginnen vrijdag, als FC Twente voor de tweede maal op rij de tegenstander is. “Ik denk dat FC Twente zeker na de vorige wedstrijd erop gebrand is om te winnen, dus wij moeten zorgen dat we goed gefocust zijn. Daarnaast denk ik dat als wij gewoon ons eigen spel spelen en uitgaan van onze eigen kracht, de punten in Den Haag blijven.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente wordt op vrijdag 23 april gespeeld in het Cars Jeans Stadion. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel