Voorbeschouwing ADO Den Haag – Fortuna Sittard

In de 30e speelronde van de eredivisie speelt ADO Den Haag zondagmiddag thuis tegen nummer 12 Fortuna Sittard. De thuisploeg zal alle zeilen bij moeten zetten om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Het duel tegen Fortuna Sittard begint zondag om 14.30 uur en wordt gespeeld in het Cars Jeans Stadion in Den Haag. Arbiter Bas Nijhuis is voor deze wedstrijd aangesteld als scheidsrechter.

Van de 7 eerdere thuisduels met Fortuna Sittard wist ADO Den Haag er maar liefst 5 te winnen. Eenmaal werd het gelijk en eenmaal gingen de Limburgers er vandoor met de zege. De enige zege van Fortuna Sittard in Den Haag dateert uit 1986, toen werd het 0-4. Eerder dit seizoen verloor ADO Den Haag op bezoek bij Fortuna met 2-0. ADO Den Haag slaagde er dit seizoen pas twee keer in om te winnen, in de uitduels met RKC Waalwijk en VVV Venlo. De laatste thuiszege dateert alweer uit januari 2020, toen werd er gewonnen van RKC Waalwijk. Fortuna Sittard presteert dit seizoen prima, maar heeft een slechte reeks achter de rug. Van de laatste 6 competitieduels werden er maar liefst 5 verloren. Misschien dat de ploeg van trainer Ruud Brood hier wat hoop uit kan putten.

Bij ADO Den Haag is Shaquille Pinas geschorst en kan dus niet mee spelen tegen Fortuna. Aan de kant van de Limburgers geldt dat voor Martin Angha en Roel Janssen. Maar de gasten kennen meer personele problemen richting het duel met ADO. De belangrijkste afwezige is doelman Yanick van Osch, Piet Velthuizen zal vermoedelijk zijn plaats onder de lat overnemen. Trainer Sjors Ultee staat voor een grote uitdaging, aangezien hij driekwart van zijn verdediging mist tegen ADO Den Haag. Voor trainer Ruud Brood de taak met een goed aanvalsplan te komen, wil de thuisploeg deze 3 belangrijke punten in eigen huis houden.

Redactie: Haagsetopsport.nl

Foto: Archief