Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente

ADO Den Haag Vrouwen speelde na de winterstop al in de Eredivisie Cup en KNVB Beker, maar vrijdag 5 maart wordt ook de Eredivisie weer hervat. Tegenstander in het eigen Cars Jeans Stadion is FC Twente. Beide clubs stonden in competitieverband 44 keer eerder tegenover elkaar. Veertien keer won ADO Den Haag Vrouwen, tegenover 23 zeges voor FC Twente. De overige zevenmaal werden de punten gedeeld. Eerder dit seizoen won de Residentieclub de uitwedstrijd met 0-2 dankzij doelpunten van Kayra Nelemans en Jannette van Belen.

Na de nederlaag tegen de groengelen, boekte FC Twente voor de winterstop vijf zeges op rij in de Eredivisie. Daardoor staat de zesvoudig landskampioen met negentien punten uit negen wedstrijden stevig op de derde plaats. ADO Den Haag Vrouwen staat met vijf punten minder een plaats lager. De Haagse club wist van de laatste vijf competitieduels voor de winterstop er één te winnen. De voorsprong op achtervolger SC Heerenveen bedraagt vier punten.

Druk
“Afgelopen vrijdag tegen PEC Zwolle begonnen we erg sterk in de eerste helft, we zaten er als team goed bovenop en ze hadden moeite om onder onze druk uit te komen,” kijkt Anne Sellies terug op de met 3-2 verloren Eredivisie Cup-wedstrijd. “Dan is het natuurlijk een grote teleurstelling dat we het na de 0-2 voorsprong in de tweede helft zo weggeven. Ik vind wel dat we als team progressie hebben gemaakt vergeleken met het begin van de competitie en dat we ons moeten focussen op het positieve. Dan zullen we er als team sterker uitkomen.”

De 20-jarige aanvalster maakte dit seizoen al regelmatig haar minuten in het eerste elftal en wist zowel in de Eredivisie, Eredivisie Cup als KNVB Beker al te scoren. “Ik denk dat ik als speelster ten opzichte van het begin van het seizoen stappen heb gemaakt. Ik ben blij met de minuten die ik krijg en dan is het alleen maar mooi om doelpunten mee te pikken. Ik hoop dat ik uiteindelijk nog meer minuten mag maken en zo nog meer kan betekenen voor het team.”
Vrijdag verwacht ze een leuke wedstrijd tegen FC Twente. “Als wij met dezelfde energie en teamspirit spelen als we uit tegen ze hebben gedaan, weet ik zeker dat er wat moois valt te behalen.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente wordt op vrijdag 5 maart om 19.30 uur gespeeld in het Cars Jeans Stadion en is live te zien op www.adovrouwen.nl/livestream

Tekst: Ivo Schimmel
Fotograaf: Eric de Wit